Razboiul browser-elor de Internet: Chrome e lider in Europa

Duminica, 24 Martie 2013, ora 09:03
3348 citiri
Razboiul browser-elor de Internet: Chrome e lider in Europa

Razboiul brower-elor la nivel global este tinut intre trei, poate patru mari actori.

Anul trecut, Chrome, Firefox si Internet Explorer dominau fiecare doua regiuni ale lumii.

In prezent, Internet Explorer (Microsoft) si Safari (Apple) pierd cote de piata.

In perioada 2011-2013, Google Chrome a inregistrat o cota de piata de 37%, Internet Explorer 30%, Firefox 21%, Safari 9%, iar Opera 1%.

In ceea ce priveste regiunile lumii, lucrurile stau putin diferit. In America de Nord liderul este Internet Explorer, cu o cota de 39%, urmat de Google Chrome (28%) si Firefox (16%).

In Europa, Google Chrome are o cota de 35%, iar Firefox 28%, in timp ce Internet Explorer destine 24% din piata.

In Asia, Google Chrome este lider incontestabil, cu o cota de 45%, iar pe locul doi se afla Internet Explorer, cu 28%, urmat de Firefox, cu 19%.

In America de Sud, Google Chrome are cea mai mare cota de piata, cu 59%, urmat de Internet Explorer, cu 20%, si de Firefox, cu 18%.

In Africa, Internet Explorer este pe ultimul loc, cu o cota de 18%. In fata browser-ului produs de Microsoft stau Google Chrome, cu o cota de 39% si Firefox, cu o cota de 37%.

In regiunea Oceania, Internet Explorer se afla pe primul loc, cu o cota de 33%, urmat de Google Chrome, cu 29% si de Safari, cu o cota de 19%.

In urma cu doi ani, Internet Explorer era liderul global al browser-elor, cu o cota de 45%, la nivelul utilizatorilor de Internet prin intermediul desktop-urilor. In prezent, cota sa este in jur de 30% si este in continua scadere. In aceasta perioada, Chrome si Safari sunt singurele browser-e, din top 5, care au castigat in popularitate.

Sursa: Royal Pingdom

#cota piata browser, #cota piata Google Chrome, #cota piata Internet Explorer, #cota piata Firefox , #Internet Browser