Google Chrome, cel mai folosit browser din lume

Luni, 21 Mai 2012, ora 15:02
2492 citiri
Google Chrome, cel mai folosit browser din lume

Google Chrome a fost cel mai folosit browser din lume saptamana trecuta, depasind Internet Explorer de la Microsoft, anunta StatCounter.

Google Chrome nu s-a plasat pe primul loc in toate regiunile din lume. In America de Nord, Internet Explorer s-a aflat pe prima poztie, cu 37%, comparativ cu 26%, cota de piata inregistrata de Google Chrome, potrivit The Verge.

In Europa, Google Chrome a depasit Internet Explorer de doua saptamani, dar numai cu 1%, in timp ce Firefox s-a aflat pe prima pozitie. Internet Explorer este cel mai utilizat browser in Oceania, in timp ce Firefox se afla pe primul loc in Africa, urmat de Internet Explorer si Google Chrome.

Dominatia Google Chrome se datoreaza pietelor din Asia si America de Sud. In timp ce Internet Explorer se afla pe primul loc in Japonia cu mai mult de 50%, iar in China si Coreea de Sud trei sferturi din traficul pe Internet provine de la browserul Microsoft, Chrome conduce in India, la o diferenta de 8%.

In America de Sud, Chrome are un procentaj de 50% din piata, ceea ce explica succesul inregistrat de Google Chrome in ultima saptamana. Unii specialisti considera ca dominatia acestui browser in America Latina se datoreaza retelei sociale Orkut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google Chrome Internet Explorer, #browser Google Chrome, #dominatie Google Chrome , #Internet Browser