Google Chrome are planuri pentru tine si parolele tale

Marti, 21 Februarie 2012, ora 13:03
2100 citiri
Google Chrome are planuri pentru tine si parolele tale

Echipa de dezvoltare a Google Chrome lucreaza la un sistem care va genera in mod automat parole, cu scopul de a-i ajuta pe utilizatori sa-si securizeze identitatile online.

Parolele vor fi diversificate pentru diferitele conturi online pe care si le va face utilizatorul, vor fi aleatoare si greu de ghicit, potrivit arstechnica.com.

Sistemul Google va detecta automat paginile de Internet care cer utilizatorului inscrierea. Acesta va avea optiunea de a trece el insusi parola sau de a-i fi generata de Google Chrome.

Versiunile initiale ale sistemului vor crea parole in mod individual, la cerinta utilizatorului. Dar echipa de dezvoltare Google a declarat ca la un anumit moment, in viitor, sistemul va putea schimba in mod automat toate parolele utilizatorului, atunci cand conturile acestuia au fost fraudate.

Google Chrome deja stocheaza parolele utilizatorilor, o functie comuna majoritatii browserelor. Ideea generarii automate de parole nu este noua. Exista solutii software specializate pe asa ceva, precum 1Password sau LastPass, care pot genera parole si pot completa in mod automat formulare online. Dar aceste solutii costa si necesita inclusiv descarcarea la nivel local a unui software.

Oficialii Google nu au anuntat de cand va fi disponibila noua optiune pentru generarea de parole, dar ea va fi integrata in software-ul de baza de instalare a browserului.

Care vor fi pasii pe care ii va parcurge Google Chrome

Prima provocare va fi detectarea paginilor care necesita inscrierea expresa a utilizatorului. Apoi, sistemul va trebui sa genereze o parola care sa indeplineasca cerintele site-ului respectiv, care poate impune utilizatorului ca parola sa contina numere sau caractere speciale sau sa nu fie mai mica de un anumit numar de caractere.

Pentru ca sistemul ar putea alege o parola care sa nu indeplineasca cerintele site-ului, utilizatorului i se va da posibilitatea de a vedea parola si de a o putea modifica.

Echipa Google inca este in cautarea unei modalitati de a rezolva problema care apare in momentul in care utilizatorul se afla pe un site care nu permite completarea automata de informatii.

Cat de mult ai incredere in Google?

Compania Google este adeseori criticata pentru invadarea intimitatii utilizatorilor, mai ales in conditiile in care compania isi genereaza majoritatea veniturilor in urma anunturilor publicitare personalizate, in functie de obiceiurile de navigare pe Internet ale utilizatorilor.

Pe de alta parte, stocarea parolelor nu este o initiativa solitara a companiei Google, ci o practica uzuala a majoritatii companiilor de Internet.

Important, insa, este faptul ca utilizatorul va decide daca doreste sa foloseasca un astfel de sistem sau nu.

#google chrome stocare parole, #securitatea datelor google chrome, #google chrome genereaza parole , #Internet Browser