Virusul informatic care ti-ar putea inchide Internetul

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 11:46
2763 citiri
Virusul informatic care ti-ar putea inchide Internetul

Aproximativ 250.000 de utilizatori de calculatoare din intreaga lume ar putea sa nu aiba acces la Internet luni din cauza unui software creat de hackeri, inclus intr-un atac informatic cu care autoritatile americane s-au confruntat in noiembrie 2011.

Unele bloguri si surse media au avut exagerat in legatura cu riscul intreruperii conexiunii la internet, descriind virusul Alureon ca fiind lucrul cel mai grav care poate afecta Internetul.

Expertii spun insa ca numai un numar mic al utilizatorilor de calculatoare se confrunta cu acest risc, iar providerii de Internet vor actiona pentru a restabili acest serviciu, potrivit Reuters.

Acestia au adaugat ca amenintarea reprezentata de virsul Alureon este mica in comparatie cu Zeus si SpyEye, virusuri care au afectat milioane de PC-uri si care sunt utilizate pentru a comite fraude financiare.

Dintre cei 250.000 de utilizatori a caror conectare la Internet va fi afectata luni se numara si 45.355 din Statele Unite ale Americii.

Virusii au fost creati pentru a redirectiona traficul pe Internet catre serverele DNS controlate de hackeri, potrivit FBI.

#conexiune internet, #virusi conexiune Internet, #virusi calculatoare , #Infractiuni online