Trei membri ai gruparii Anonymous Romania, trimisi in judecata

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 15:42
1373 citiri
Trei membri ai gruparii Anonymous Romania, trimisi in judecata

Trei membri ai Gruparii Anonymus Romania au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, acuzati de terorism cibernetic.

DIICOT informeaza, vineri, ca a trimis in judecata trei membri ai gruparii Anonymous care accesa ilegal bazele de date confidentiale/clasificate ale institutiilor, ei fiind acuzati de terorism cibernetic.

Liderul gruparii a fost identificat ca fiind inculpatul Gabriel Balaeasa, cunoscut in mediul virtual cu nickname-urile "lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman".

Acesta, impreuna cu inculpatii Fabian Gabor si Picos Mihai Emil, au accesat ilegal a mai multe sisteme informatice, au sustras date confidentiale sau nedestinate publicitatii si au publict in mediul on-line informatiile obtinute.

"Din punct de vedere tehnic si al modalitatii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor si paginilor web tinta, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicatii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc", explica DIICOT.

Dupa compromiterea si obtinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii gruparii aduceau modificari datelor informatice, executand atacuri de tip "Deface", constand in introducerea unei pagini web in locul paginii principale a site-ului, modificare care consta in general in postarea anumitor mesaje, link-uri si imagini prin care se revendica atacul si se promova gruparea de hackeri.

#Anonymus DIICOT, #Anonymus frauda cibernetica, #Anonymus membri prinsi , #Infractiuni online