Studiu: Copiii nesupravegheati pot provoca pagube pe Internet - 13% dintre parinti au avut de pierdut

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 12:41
1605 citiri
Studiu: Copiii nesupravegheati pot provoca pagube pe Internet - 13% dintre parinti au avut de pierdut

Celor mici le place sa navigheze pe internet, dar acest lucru vine cu un pret uneori, parinti, in general, fiind cei care platesc pentru boacanele din online ale copiilor lor.

Cel putin 1 din 8 parinti au pierdut fie bani, fie date personale importante, deoarece copiii lor au utilizat computerul nesupravegheati, dupa cum a relevat un studiu efectuat de B2B International si Kaspersky Lab.

Ce fac, mai exact, copiii pe internet?

Aceasta intrebare a devenit mai presanta ca niciodata acum, cand accesul la Internet este posibil prin intermediul computerelor, smartphone-urilor si tabletelor. In mediul online nu exista granite sau limite - daca poti utiliza un computer, ai acces la orice tip de site-uri - iar copiii sunt, in general, cel putin la fel de "tech-savvy" ca parintii lor. Insa, nu tot ce este online este potrivit pentru cei mici, si, in timp ce web-ul este o sursa valoroasa de educatie si de divertisment, gazduieste, de asemenea, destule amenintari.

Potrivit acestui studiu, aproximativ 22% dintre parintii din Europa se tem pentru securitatea copiilor pe internet, fiind posibil ca acestia sa fi fost expusi la riscuri de pe Internet cel putin o data in ultimele 12 luni. Aproape 8% dintre parintii intervievati au declarat ca cei mici au intalnit continut neadecvat si 4% dintre respondenti au avut dovezi potrivit carora copiii lor luasera legatura cu persoane necunoscute.

Aproximativ 6% dintre cei intervievati au declarat ca au pierdut informatii importante din cauza copiilor lor, care au sters accidental date de pe PC-uri, iar 3% dintre copii le-au impartasit din neatentie cu alte persoane.

Un procent similar din numarul total de respondenti au spus ca au avut de platit o factura neasteptata pentru cumparaturi online dupa ce copiii lor au avut acces la magazinele de aplicatii. In total, 13% dintre familii au inregistrat pierderi financiare sau scurgeri de date din cauza copiilor.

Atat copiii, cat si parintii, se confrunta cu riscuri serioase pe Internet

Aceste rezultate releva faptul ca atat copiii, cat si parintii, se confrunta cu riscuri serioase pe Internet si demonstreaza ca este nevoie sa fie luate masuri speciale pentru a le evita.

De obicei, parintii sunt foarte ocupati la locul de munca sau acasa, astfel incat rareori reusesc sa urmareasca indeaproape ce face copilul lor pe Internet. Insa, orice parinte poate delega aceasta sarcina tehnologiilor de incredere, care vor proteja copilul impotriva tuturor amenintarilor de pe Internet.

#securitate internet, #studiu securitate, #copii internet , #Infractiuni online