Revolutia Obama: Internautii isi vor putea apara intimitatea

Joi, 23 Februarie 2012, ora 18:57
2319 citiri
Revolutia Obama: Internautii isi vor putea apara intimitatea

Mai multe companii de internet din SUA s-au oferit sa adopte un nou set de reguli care privesc respectarea intimitatii utilizatorilor pe internet, masura propusa Congresului de administratia Obama.

Membri administratiei Obama au anuntat mai multe detalii despre noile reguli in cadrul unei intalniri ce s-a desfasurat joi. Guvernul ar urma sa lucreze cu companii private, grupuri care apara intimitatea utilizatorilor de Internet si alti experti pentru a rafina aceste noi reguli, scrie IT News.

"Consumatorii nu mai pot astepta aparitia unor reguli clare asupra respectarii intimitatii si a datelor personale in mediul online. Pe masura ce Internetul se dezvolta, increderea consumatorilor este esentiala pentru cresterea continua a economiei digitale. Pentru ca afacerile sa aiba succes si in mediul online, consumatorii trebuie sa se simta in siguranta", a declarat Barack Obama.

AOL, Google, Microsoft si Yahoo s-au oferit deja sa adopte un astfel de set de reguli, promitand sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a opri urmarirea activitatii de pe browsere, lucru care de multe ori ajuta la personalizarea reclamelor in diverse site-uri.

Adoptarea acestei noi liste este voluntara, iar majoritatea companiilor care isi desfasoara activitatea pe internet vor dori sa realizeze un efort in vederea castigarii increderii clientilor, sustin membri administratiei Obama.

Aceasta intelegere face parte din mai multe noi principii insirate in lege, in general urmarind oferirea unui mai mare control utilizatorilor asupra datelor cu caracter personal. Proiectul legislativ urmareste cresterea transparentei pe internet, astfel incat fiecare utilizator sa stie cine detine date despre tine si care sunt aceste infromatii.

Decizia vine din dorinta de a ameliora ingrijorarile cu privire la folosirea datelor private ale clientilor de catre companiile care isi desfasoara activitatea pe internet.

Proiectul, laudat de Consumer Watchdog

Membri grupului care aparat interesele consumatorilor au laudat Casa Alba pentru noul proiect legislativ.

"Din ce am inteles, raportul ar putea fi un adevarat progres. Existenta unui cod de conduita ar face o adevarata diferenta. Chiar si o lege de baza care sa apere informatiile cu caracter personal ar insemna un adevarat progres", spune John Simpson, director al grupului.

El crede insa si ca anumite companii, precum cele care s-au oferit deja sa adopte noile reguli - Google, Microsoft, Yahoo, vor incerca sa scada din impactul noilor reguli daca vor fi consultate in privinta rafinarii proiectului legislativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intimitate internet, #informatii personale internet, #aparare intimitate internet, #proiect lege Obama , #Infractiuni online