Microsoft acuza un retailer britanic ca a vandut Windows fara licenta

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 21:41
1292 citiri
Microsoft acuza un retailer britanic ca a vandut Windows fara licenta
Microsoft acuza Comet ca a vandut Windows fara licenta

Microsoft a lansat un atac asupra retailerului britanic Comet, caruia ii reproseaza ca a vandut 94.000 de exemplare de Windows fara licenta.

Magazinul britanic a vandut copiii dupa sistemul Windows Vista si XP cu doua lire sterline (aproximativ 3 dolari), scrie Engadget. Retaierul ar fi vandut sistemele dupa ce le-ar fi produs la o fabrica din Hampshire, spun cei de la Microsoft.

"Asa cum este detaliat in plangerea depusa miercuri, Comet a produs si a vandut mii de CD-uri contrafacute pentru Windows, clientilor sai din Marea Britanie", a spus David Finn, directorul departamentului de lupta impotriva pirateriei de la Microsoft.

Reprezentantii Comet au reactionat la acuzele Microsoft. "Comet a cerut si a primit consiliere juridica din partea avocatilor, pentru a-si putea sustine punctul de vedere. Productia de sisteme de operare nu a incalcat drepturile de proprietate intelectuala ale Microsoft. In plus, Comet a actionat in interesul clientilor sai si isi va sustine punctul de vedere", se arata in comunicatul Comet.

#Microsoft Comet Windows, #Microsoft scandal Comet, #vanzare Windows pirat , #Infractiuni online