Facebook si Google, fortate de guvernul indian sa cenzureze continut

Luni, 06 Februarie 2012, ora 19:26
1594 citiri
Facebook si Google, fortate de guvernul indian sa cenzureze continut

Companiile Facebook si Google sunt fortate sa inlature continut in urma deciziei unei instante din India.

Atat reteaua de socializare. cat si motorul de cautare sunt fortate sa inlature de pe domeniile locale anumite imagini, care au fost considerate ofensatoare pentru hindusi, musulmani si crestini, dupa ce o instanta din New Delhi a decis astazi ca materialele sunt "inacceptabile", potrivit The Verge.

Google a confirmat ca a dezactivat anumite materiale despre care insa nu a dat detalii, iar Facebook nu a dorit sa comenteze deloc incidentul.

Evenimentul a deschis noi dezbateri in India pe tema cenzurii, in conditiile in care site-urile sunt nevoite sa filtreze informatiile, inainte ca acestea sa fie publicate. Alte 19 companii au fost de asemenea acuzate ca au incalcat legislatia indiana in acelasi caz, dupa ce guvernul indian a adoptat anul trecut o lege care face companiile web responsabile de continutul publicat de utilizatori.

Cu toate acestea, majoritatea site-urilor nu s-au supus legii si sustin in continuare ca nu pot fi facute responsabile pentru continutul obscen sau defaimator pe care il posteaza utilizatorii.

Nu este insa primul conflict pe aceasta tema, intre statul indian si mediul privat. Guvernul indian a amenintat anul trecut ca inchide serviciul BlackBerry in totalitate, cand producatorul a refuzat sa ofere guvernului accesul la datele sale criptate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retea sociala facebook, #google plus , #Infractiuni online