Atacurile cibernetice, noua amenintare mondiala. Ce masuri ia Pentagonul?

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 10:32
1468 citiri
Atacurile cibernetice, noua amenintare mondiala. Ce masuri ia Pentagonul?

Departamentul american al Apararii va multiplica de cinci ori numarul de angajati insarcinati cu asigurarea securitatii cibernetice.

Potrivit ziarului Washington Post, care citeaza oficiali americani sub protectia anonimatului, efectivele "Comandamentului Cibernetic" din cadrul Departamentului Apararii vor creste de la aproximativ 900 la aproximativ 4.900 de militari si civili in decurs de cativa ani.

Aceasta decizie a fost adoptata la sfarsitul lui 2012 de catre oficiali de rang inalt din cadrul Pentagonului, din cauza cresterii nivelului amenintarilor la adresa spatiului cibernetic, precizeaza publicatia.

In noiembrie, secretarul Apararii Leon Panetta aprecia ca este necesara o consolidare a securitatii cibernetice a Statelor Unite, atat din punct de vedere financiar, cat si uman.

"Avem oameni competenti care se ocupa de acest domeniu, dar, foarte sincer, daca vrem sa fim in varful schimbarilor in curs, este necesar sa investim mai mult in acest domeniu", a declarat Panetta, intr-un discurs sustinut la Washington.

Pericolul reprezentat de aceasta amenintare a fost ilustrat printr-o serie recenta de atacuri informatice cu un virus care a suprimat, vara trecuta, date aflate pe un numar de peste 30.000 de calculatoare apartinand unei companii petroliere saudite de stat, scrie cotidianul american.

Proiectul de extindere a Comandamentului Cibernetic vizeaza protectia sistemelor informatice care protejeaza retele sau centrale electrice, dar si securizarea retelelor Departamentului american al Apararii, scrie Washington Post.

#atac cibernetic, #securitate cibernetica, #amenintare cibernetica , #Infractiuni online