Google: Criza europeana afecteaza veniturile

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 08:23
1513 citiri
Google: Criza europeana afecteaza veniturile
Publicitatea pe Google, tot mai ieftina

Google, compania care detine cel mai popular motor de cautare web, a raportat pentru ultimul trimestru al anului 2011 venituri si profit sub asteptarile analistilor. Rezultatele financiare au fost afectate de cererea mica de servicii in Europa si de trecerea publicitatii pe mobile.

Vanzarile pe ultimul trimestru al anului, excluzand veniturile din site-urile partenere, au crescut pana la 8,13 miliarde de dolari, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei. Acestea au fost sub asteptarile analistilor, care estimau in medie venituri de 8,41 miliarde de dolari, conform datelor Bloomberg.com.

Profitul, inainte de scaderea anumitor costuri, a fost de 9,5 dolari pe actiune, asteptarile fiind de 10,5 dolari. Cresterea pretului actiunilor este de 10 centi.

Daca luam in considerare si veniturile din site-urile partenere, compania a incasat 10,58 miliarde de dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, cu 25% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2010.

Reprezentatii companiei sunt, insa, multumiti de cifre.

"Google a inregstrat rezultate puternice in ultimul trimestru din an. Veniturile pe tot anul au crescut cu 29%, iar cele pe ultimele trei luni au depasit pragul de 10 milioane de dolari pentru prima data in istoria noastra", a declarat Larry Page, CEO Google.

"Sunt foarte incantat de cresterea Android, Gmail si Google+, care cumuleaza acum 90 de milioane de utilizatori in toata lumea, mai mult de dublu fata de ceea ce am anuntat acum trei luni".

In ultimul an, Page s-a concentrat pe noile piete pentru a creste afecerile adiacente traditionalului motor de cautare. Acest efort dus la o scadere de 8% a pretului mediu obtinut de Google atunci cand un utilizator da click pe o reclama, deoarece tarifele pe terminalele mobile in statele emergente sunt in scadere, dupa cum a declarat Herman Leung, analist la Susquehanna Financial Group. Aprecierea dolarului a dus, de asemenea, la erodarea vanzarilor international.

"Google nu este invincibila", a mai spus Leung. "Toate companiile sunt supuse unor dureri din ce in ce mai mari".

Pretul actiunilor Google a scazut pana la 573 dolari in urma aparitiei acestui raport, dupa ce anul trecut a pierdut 8,7 procente.

Trasa in jos de Europa

Vanzarile realizate in afara SUA au reprezentat 53% din veniturile totale din ultimele trei luni ale anului, in scadere fata de procentul de 55% din trimestrul trei. Vanzarile de publicitate online in Europa au crescut cu 5%, comparativ cu cresterea de 20% din prima jumatate a anului 2011, conform analistului Clay Moran de la Benchmark Co.

"Faptul ca rezultatele Google au fost sub asteptari se datoreaza, in mare parte, Europei", crede Sameet Sinha, analist la B. Riley & Co. "Se poate sa avem de-a face cu o incetinire ce se va prelungi cand vor trece aceste vremuri tulburi".

#motor cautare, #venituri google, #publicitate google, #google ads, #criza europa, #publicitate online, #publicitate internet, #afaceri internet , #Firme internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  2. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  3. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  4. Un soft antivirus folosit și de mulți Români va fi interzis în SUA. Administrația Biden suspectează legături cu Rusia
  5. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  6. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  7. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  8. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  9. Răspunsurile înfricoșătoare ale unui preot creat de AI. Ce „sfaturi” le dădea robotul credincioșilor
  10. Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, mai scumpe față de versiunile anterioare. La ce prețuri vor ajunge