Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii nu s-au invatat sa cumpere online

Romanii nu s-au invatat sa cumpere online

Numai 4% dintre romanii cu varste intre 16 si 74 de ani au facut anul trecut cumparaturi pe internet, cei mai interesati de acest tip de achizitii fiind tinerii intre 16 si 34 de ani, ceea ce a clasat Romania pe penultimul loc in Uniunea Europeana (UE) dupa acest criteriu, a anuntat vineri Eurostat.

Procentul populatiei care a recurs la magazinele de pe internet a crescut, in Romania, de la 0% in 2004, la 1% in 2006, respectiv 4% in 2008. Romanii au fost tentanti sa cumpere online carti, reviste, materiale de e-learning, muzica si filme (2%), bilete de calatorie si rezervari la hotel (1%), precum si haine si articole sportive (1%).

Bulgarii ocupa ultimul loc in acest clasament, numai 3% dintre acestia fiind interesati de cumparaturile pe internet, in timp ce danezii sunt pe prima pozitie, aproape 6 din zece cetateni (59%) apeland la achizitii pe internet.

La nivelul Uniunii Europene, 32% din populatia intre 16 si 74 de ani a facut cumparaturi online in 2008.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2123 ori
Citeste mai multe despreromani online cumparaturi internet UE