Google vrea sa doboare suprematia Amazon in retail

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 12:52
1467 citiri
Google vrea sa doboare suprematia Amazon in retail

Google ia in considerare lansarea unui serviciu online prin intermediul caruia clientii sa primeasca acasa cumparaturile in aceeasi zi, concurand astfel Amazon, care garanteaza transportul cumparaturilor in doua zile de la achizitie.

Liderul cautarilor pe Internet este in discutii cu mari retaileri, precum Macy's, Gap Inc si OfficeMax, pentru a pune in functiune noul serviciu, potrivit Reuters.

Amazon ofera clientilor sai un termen de doua zile pentru transportul cumparaturilor, la un pret de 79 dolari pe an.

Aproape 40% din veniturile Google provin din retail, potrivit lui Scot Wingo, directorul executiv al companiei de comert online ChannelAdvisor.

Prime, serviciul de transport al Amazon, a inregistrat in ultimii ani un succes major, care a inceput sa erodeze veniturile Google, spune Wingo.

Din momentul in care devin clientii Amazon Prime, utilizatorii nu mai cauta produse prin intermediul Google, , spune analistul.

Google intentioneaza sa lucreze cu website-urile retailerilor, combinand o functionalitate existenta pentru cautarea de produse, care directioneaza utilizatorii direct catre site-urile magazinelor, cu acest nou serviciu de transport, pe care intetioneaza sa-l extinda si in afara Statelor Unite.

Noul serviciu va fi proiectat astfel incat sa identifice un magazin fizic cat mai apropiat de client, care sa aiba in stoc produsul dorit. Google ar putea oferi consumatorului, in acel moment, posibilitatea de a alege sa primeasca marfa intr-o zi sau doua, pentru o taxa.

Google este inca liderul pietei cand vine vorba de clientii care cauta si vor sa cumpere produse de pe Internet.

#comert online, #google search, #cumparaturi online, #cumparaturi de pe amazon , #Cumparaturi online