Cum sa faci cumparaturi online in siguranta

Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 19:10
2053 citiri
Cum sa faci cumparaturi online in siguranta

Cumparaturile online au devenit in ultimul timp un adevarat mod de viata. Insa multi dintre cei care practica cumparaturile pe Internet nu se gandesc de doua ori inainte de a-si folosi cardurile pentru a incheia aceste tranzactii. Iar acest lucru ii poate costa foarte mult, daca nu sunt atenti. 

De la companii false gata sa te "scape" de niste bani si pana la hotii de alaturi ce iti pot intercepta reteaua wireless, sansele de a pierde foarte mult facand cumparaturi online se inmultesc. A cumpara online poate deveni o experienta perfect sigura, insa trebuie sa tii cont de cateva sfaturi pe care le vom prezenta mai jos.

1. Verifica ceea ce vezi

Nu te vei duce niciodata sa faci cumparaturi intr-un loc care ti se pare suspect si care nu iti inspira incredere.

La fel, nu este bine sa te increzi si sa incepi sa cheltuiesti bani atunci cand te afli pe paginile unui site care arata dubios si care iti da senzatia ca ceva ar fi in neregula.

Cu toate ca aparentele nu sunt intotdeauna edificatoare, un pic de documentare in ceea ce priveste un site care nu arata profesionist, nu strica niciodata.

2. Pastreaza-ti calculatorul in siguranta

Si aici ne referim la antivirusi performanti, la actualizarea constanta si la zi a tuturor programelor pe care le folosesti pentru cumparaturile online si cel mai important la securitatea conexiunii tale la Internet. Daca calculatorul tau este la zi si daca folosesti o conexiune la net securizata, poti reduce foarte mult posibilitatea de a fi pacalit online.

Vezi continuarea pe ziare.com

#internet, #cumparaturi online, #carduri, #tranzactii , #Cumparaturi online