Cati bani dau romanii pe an pentru cumparaturile online

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 10:07
2401 citiri
Cati bani dau romanii pe an pentru cumparaturile online

Romanii nu s-au obisnuit inca sa faca cumparaturi de pe internet, astfel ca doar unul din 50 apeleaza la acest serviciu, ceea ce plaseaza tara noastra pe ultimul loc din Uniunea Europeana (UE), fiind depasita chiar si de Bulgaria.

In primele noua luni ale acestui an, valoarea comertului electronic cu plata online cu card bancar a fost de 69,5 milioane de euro, in crestere cu 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul de tranzactii s-a dublat, ajungand la 886.000, potrivit datelor RomCard. 

In cea ce priveste utilizarea internetului, 41% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani folosesc zilnic sau aproape zilnic mediul virtual, iar 38% dintre gospodarii au acces la internet, mai arata datele Eurostat.

Per total, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 83 de euro, fata de 84 de euro in primele noua luni ale lui 2008. Cele mai multe tranzactii efectuate pe internet au fost cele din domeniul telecom precum plata facturilor, cartele prepay, telefoane si accesorii, urmate de pachetele turistice si biletele de avion. Pe locul trei se afla serviciile de asigurari, anunturi de publicitate si altele.

 

#comert, #internet, #online, #plati, #tranzactii , #Cumparaturi online