Cadourile care au dezamagit de Craciun, scoase la vanzare pe Internet

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 15:38
2068 citiri
Cadourile care au dezamagit de Craciun, scoase la vanzare pe Internet

La doar cateva ore dupa ce si-au desfacut cadourile de Craciun, numerosi dezamagiti le pun in vanzare pe Internet, o practica ce a luat amploare odata cu criza si care este din ce in ce mai putin tabu, sustin administratorii site-urilor online, citati miercuri de La Derniere Heure si Le Soir.

Pe unele site-uri numarul de postari la sectiunea de vanzari a crescut cu cel putin 25%.

Astfel, pe Internet ar avea loc o intalnire intre "cei nemultumiti de cadourile pe care le-au primit si cei frustrati de cadourile pe care le-ar fi vrut" care spera sa

gaseasca preturi mici, afirma Olivier Mathiot, cofondator al PriceMinister.com.

Marti este ziua in care pe site-urile de specialitate au fost in actiune in principal vanzatorii. Pentru cumparatori, momentul propice de actiune vine mai tarziu, de obicei odata cu perioada reducerilor la jumatatea lui ianuarie.

"Marti la pranz am constatat o dublare a vanzarilor in comparatie cu o zi normala", subliniaza Mathiot.

Site-ul 2emain.be, care primeste zilnic vizitele a 550.000 de internauti, a constatat la randul sau o crestere a numarului de anunturi de vanzare de 25%.

Lucruri care fara indoiala provin de sub bradul de Craciun, tinand cont ca printre descrierile care le insotesc se afla: "inca in cutie", "in ambalajul de origine", "primit de Craciun", "cadou de Craciun" sau "nu este pe gustul meu".

"De-a lungul intregului an, vedem cum oamenii pun in vanzare obiecte care le prisosesc pentru a castiga ceva bani si asta nu se schimba de Craciun. Asta se explica fara indoiala si prin criza economica. Preferam probabil sa avem putin mai multi bani la buget decat sa tinem in casa un obiect care va ramane neutilizat", explica Michiel van Deursen, directorul si cofondatorul site-ului.

In Franta, Ebay France a inregistrat la randul sau 150.000 de anunturi suplimentare publicate pe site-ul sau comparativ cu ziua de luni.

Printre obiectele scoase la vanzare pe internet se afla ultimele versiuni ale jocurilor "Call of Duty" sau "Assassin"s Creed", dar si carti, CD-uri, DVD-uri, care pot fi achizitionate online cu preturi cu 20 pana la 40% mai mici fata de cele din magazine.

Daca oamenii au ales totusi sa profite de cadourile lor folosindu-le chiar si o scurta perioada de timp, atunci ele nu vor mai avea ambalajul si nu vor mai fi considerate noi, ceea ce le va scadea din valoarea de piata.

In acest an cartile puse in vanzare cel mai mult pe internet se afla "Adevarul privind afacerea Harry Quebert", de Joel Dicker, si romanul erotic "Cincizeci de nuante de gri", al lui EL James, indica PriceMinister, in timp ce dintre filme cel mai des postate la oferte sunt "Prenumele", "Epoca de gheata 4" si "Inatacabilii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari online sarbatori SUA, #cadouri sarbatori, #comert online SUA sarbatori , #Cumparaturi online