Cum isi pot construi companiile propriile aplicatii pentru mobil

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 18:47
2240 citiri
Cum isi pot construi companiile propriile aplicatii pentru mobil

Anul trecut, cel mai bine vandut joc pentru telefonul mobil din Chile a fost ePig Dash, un joc creat de un profesor de economie, care nu stia absolut nimic despre programare, dar care a folosit o solutie de costruit aplicatii.

Solutia folosita de profesorul de economie se numeste GameSalad si este o solutie care, asemenea sistemului functional al Ikea, permite utilizatorului sa-si construiasca singur o aplicatie, fara sa aiba cunostinte tehnice, potrivit The Economist.

Sistemul do-it-yourself e la moda. In luna mai, Research in Motion, producatorul BlackBerry, a lansat un pachet de servicii care permite utilizatorilor, fara cunostinte tehnice, sa construiasca in doar cateva minute o aplicatie functionala. Apple, de asemenea, a aplicat pentru un brevet de inventie care indica lansarea unei solutii similare pentru iOS, sistemul sau de operare pentru telefoane mobile. IN martie, Institutul pentru Tehnologie din Massachusetts a lansat o versiune beta a App Inventor, care permite oricui sa construiasca aplicatii pentru telefoane cu sistem de operare Android.

Exista si firme start-up-uri care ofera servicii DIY (do-it-yourself). Conduit, o firma care a fost evaluata la 1,3 miliarde de dolari, dupa ce J.P. Morgan a achizitionat 7% din actiunile sale, pentru 100 de milioane de dolari, in acest an, permite utilizatorilor construirea de aplicatii mobile prin intermediul unei interfete grafice simple.

AppMar, un serviciul similar, a ajutat la crearea a 10.000 de aplicatii. Utilizatorii sunt atat oameni obisnuiti, dar si mici firme. De asemenea, AppMark ofera utilizatorilor ajutor pentru a aduce aplicatiile la un nivel standard necesar pentru a fi aprobate de libraria Apple, App Store.

De ce sunt importante serviciile DIY? Pentru ca, in mod normal, o aplicatie personalizata poate costa de la 10.000 de dolari in sus. Prin contrast, aplicatiile DIY sunt gratuite, utilizatorul trebuind sa plateasca doar un abonament care costa intre 30 si 80 de dolari pe luna.

Magmito, un serviciu de construit aplicatii, si care tinteste firmele mici si mijlocii, are un plan tarifar care include un pret mai mic de 50 de dolari pe an. AppMakr ofer serviciul de suport in mod gratuit.

Firmele mici si amatorii de tehnologie isi pot construi veritabile business-uri profitabile. GameSalad permite utilizatorilor constuirea de jocuri 2D pentru smartphone-uri, pe care unii chiar reusesc sa le vanda. Potrivit lui Steve Felter, seful GameSalad, unii dezvoltatori obtin resurse financiare importante din proiectarea de aplicatii prin intermediul platformei sale.

Unii dezvoltatori de aplicatii DYI ar putea fi descurajati de faptul ca App Store-ul Apple are deja 550.000 de aplicatii, iar Google a ajung cu libraria sa digitala, Google Play, la 450.000 de aplicatii, dar specialistii cred ca este loc pentru toata lumea.

#aplicatii mobil Android, #aplicatii mobil iPhone, #aplicatii proprii mobil , #Cum faci bani pe internet