Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un altfel de comert online... cu posibilitate de returnare

Un altfel de comert online... cu posibilitate de returnare
Putini din consumatorii obisnuiti cunosc faptul ca daca achizitioneaza un bun din mediul online, au dreptul sa-l returneze in termen de 10 zile lucratoare si sa-si primeasca banii inapoi. Fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. "Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor"... se specifica in capitolul II al Legii privind Contractele la Distanta A- Dreptul de denuntare unilaterala a contractului.Legea a fost analizata si explicata de Bogdan Manolea (www.legi-internet.ro & APTI) in articolul "Cumparati ceva online? In 10 zile puteti sa-l returnati si va primiti banii inapoi!" din ultimul numar al publicatiei Link2eCommerce. Iar efectele nu au intarziat sa apara. Astfel, in urma articolului, magazinul online "FunGift" este primul din Romania care a pus in practica aceasta lege.
Pe site-ul FunGift.ro, in sectiunea Conditii de Returnare (http://www.fungift.ro/magazin-online-cadouri/Conditii-de-returnare-sp-17-sp.html), veti gasi negru pe alb: "Daca nu sunteti incantat de cadourile cumparate, le puteti returna si noi va vom inapoia contravaloarea comenzii dumneavoastra. Legislatia romaneasca prevede: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.

Clientii FunGift.ro pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, in termen de 10 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. FunGift.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport."

Noua politica de returnare a produselor la FunGift a fost introdusa de cateva zile, in urma articolului din Link2eCommerce (asa cum afirma Marius Ciocan, director FunGift pe blogul magazinului: http://www.fungift.ro/blog/). Pentru dorinta de a lucra legal, FunGift a beneficiat de sprijin din partea lui Bogdan Manolea in ceea ce priveste clarificarea anumitor aspecte juridice.

"E timpul sa avem un comert electronic curat. Sa fim informati si sa crestem industria", este deviza reprezentantilor Link2eCommerce.

Nicoleta Margineanu
Bani si afaceri


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1137 ori