Platile online cu cardul vor atinge 5 milioane de tranzactii in 2012

Luni, 27 August 2012, ora 11:29
1363 citiri
Platile online cu cardul vor atinge 5 milioane de tranzactii in 2012

Platile online cu cardul vor atinge 5 milioane de tranzactii in 2012, de la 3,8 milioane in 2011, potrivit unui studiu realizat de Netopia mobilPay, arata un comunicat transmis luni de companie.

Totusi, unul din zece romani care au inceput o tranzactie online in ultimele sase luni, nu a dus-o la bun sfarsit.

"Majoritatea celor intervievati, 82%, au abandonat o tranzactie invocand motive personale, precum neincrederea in sistemul de plata, refuzul dezvaluirii datelor private sau confundarea codului de securitate CVV2 cu PIN-ul. De cealalta parte, doar 18% au dat vina pe diverse probleme de ordin tehnic, precum terminarea bateriei la laptop sau intreruperea conexiunii la internet", a declarat CEO Netopia, Antonio Eram.

Unul din cinci respondenti ai studiului declara ca nu a finalizat o comanda pentru ca suma care trebuia platita pentru un produs era prea mare, ca nu aveau bani pe card sau pentru ca doar au vrut sa vada cum functioneaza sistemul de plata.

De asemenea, o zecime dintre cei chestionati de procesatorul de plati online prin card nu a dus pana la capat o tranzactie pe internet pentru ca a omis sa completeze toate campurile de plata.

Potrivit analizei Netopia mobilPay, 11% nu doresc sa finalizeze tranzactia deoarece nu au incredere in acest sistem de plata, au ales metoda de plata gresita sau nu vor sa isi introduca datele personale.

Netopia mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata online, #tranzactii plati online, #plati cu cardul , #Comert online