Magazinul online Asos retrage de la vanzare un lot de curele "radioactive"

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 09:39
1522 citiri
Magazinul online Asos retrage de la vanzare un lot de curele "radioactive"

Site-ul britanic de haine si accesorii de moda Asos a informat marti ca a retras un lot de curele din piele dupa ce autoritatile vamale americane au descoperit ca acestea erau "radioactive", relateaza AFP.

Curelele din piele acoperite cu piese metalice, fabricate in India, au fost plasate intr-un loc de depozitare special pentru elemente radioactive, dupa ce s-a descoperit ca erau contaminate cu izotopul radioactiv cobalt-60, a indicat un purtator de cuvant al magazinului online.

Autoritatile americane nu au permis companiei sa inspecteze curelele din cauza "procedurilor reglementare obisnuite", potrivit aceleiasi surse.

Site-ul Asos, care o numara printre clientii sai si pe Prima Doamna americana Michelle Obama, a vandut 50 de curele unor persoane din 15 tari inainte de a retrage lotul, in luna ianuarie.

Un purtator de cuvant a confirmat pentru agentia franceza de presa ca, potrivit unui raport intern al companiei, curelele contaminate ar putea fi periculoase pentru sanatate daca sunt purtate mai mult de 500 de ore.

"Avantajul unui site de vanzari este ca a fost foarte usor sa contactam persoanele care au comandat curelele pentru ca acestea sa le trimita inapoi, mult mai usor decat daca obiectele ar fi fost vandute de un magazin", a explicat purtatorul de cuvant.

"Riscul provocat de acest produs este destul de mic", a adaugat acesta, precizand ca retragerea de la vanzare a fost o decizie "total voluntara" din partea companiei.

Niciun alt produs vandut pe site nu este contaminat, iar grupul se afla in contact cu furnizorul pentru a "se asigura ca obtine un produs satisfacator", a mai precizat aceeasi sursa.

Asos a obtinut profituri importante de la lansarea sa, in 2000. Anul trecut, a inregistrat un profit de 25,7 milioane de lire sterline (30 de milioane de euro) pentru perioada septembrie 2012 - februarie 2013.

Cu birouri la Londra, New York si Sydney, Asos are clienti din 160 de tari si 16,6 milioane de accesari pe luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#magazin online haine, #magazin online Asos , #Comert online