Inca o preluare pentru Yahoo: platforma de comert electronic Lexity

Joi, 01 August 2013, ora 12:47
1264 citiri
Inca o preluare pentru Yahoo: platforma de comert electronic Lexity

Grupul de internet american Yahoo! a anuntat, miercuri, ca a cumparat platforma de comert electronic Lexity, aceasta fiind cea de-a 20-a achizitie de cand conducerea companiei a fost preluata de Marissa Mayer.

Valoarea tranzactiei nu a fost insa dezvaluita, scrie AFP.

Lexity este un start-up lansat in urma cu patru ani de Amit Kumar, un fost angajat al Yahoo!. Lexity este o aplicatie software care ajuta companiile mici sa atraga consumatori si sa le satisfaca cerintele acestora. Lexity are mii de clienti in 114 tari.

Oficialii Yahoo! au anuntat ca, intr-o prima faza, Lexity va continua sa functioneze intr-un mod independent. "Pe termen mediu, ne-am propus sa integram aceasta aplicatie in oferta Yahoo! de servicii destinate micilor companii", au mai spus acestia.

Achizitia face parte din incercarea grupului de a-si revigora imaginea si a atrage mai multi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.

Ce "cumparaturi" a mai facut Yahoo

Astfel, la inceputul lunii iulie, Yahoo! a anuntat ca a cumparat compania Qwiki, care dezvolta o aplicatie ce ii ajuta pe detinatorii de smartphone sa realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor si clipurilor lor.

Totodata, in luna mai, Yahoo! a anuntat ca va prelua Tumblr, serviciu care gazduieste 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, dupa cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a lui 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.

Marissa Mayer a spus, la momentul respectiv, ca mizeaza pe faptul ca Tumblr va contribui la cresterea atractivitatii Yahoo! pe piata publicitatii online, pe care concureaza cu Google si Facebook.

#preluare Yahoo Lexity, #comert electronic Yahoo Lexity, #achizitii Yahoo, #investitii Yahoo 2013 , #Comert online