Gigantul chinez Alibaba duce comertul online in mediul rural

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 08:05
3634 citiri
Gigantul chinez Alibaba duce comertul online in mediul rural
Foto: Pioline

Fermierii din zonele rurale din China pot sa isi caute parteneri in mediul online, gratie unui program de dezvoltare initiat de gigantul IT Alibaba.

Pentru proiectul pilot a fost aleasa inca de anul trecut zona Shawan din regiunea autonoma uigura Xinjiang, localnicii primind instructiuni despre cum sa cumpere si sa vanda online, informeaza Daily Sabah.

200.000 de localnici din zona rurala a regiunii Xingjiang pot apela la centrul regional de e-commerce deschis de Alibaba ca sa afle cum pot vinde produsele din gospodariile lor.

Zona este vestita pentru piperul rosu si fructele uscate conservate de localnici dupa retete traditionale.

426 de fermieri locali au inceput deja sa vanda produsele agro-alimentare prin intermediul platformei comerciale Alibaba, iar veniturile raportate in regiune au crescut cu 120 milioane yuani (18 milioane dolari).

Succesul inregistrat de centrul de comert online din Shawan a convins autoritatile din regiunea autonoma sa continue proiectul si in alte zone, in vreme ce oficialii din alte regiuni ale Chinei, Yining, Kashgar si Hotan, au in plan initierea unor programe similare pentru a convinge forta de munca locala sa revina acasa sa sa nu mai migreze spre marile orase din China.

Dezvoltarea programelor de comert online in mediul rural este sustinuta de guvernul de la Beiing care a alocat anul acesta nu mai putin de 2 miliarde yuani (267 milioane dolari) pentru crearea unor astfel de centre in peste 200 de zone rurale situate in centrul si vestul tarii.

#comert online china, #alibaba, #comert online zone rurale , #Comert online