Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Evomag.ro se asteapta la o crestere cu 30% a afacerilor in 2013

Evomag.ro se asteapta la o crestere cu 30% a afacerilor in 2013


Societatea Evolution Prest Systems, care detine magazinul online evomag.ro, estimeaza afaceri de 15 milioane de euro in acest an, in crestere cu 30% fata de 2012, pe fondul majorarii cu 35% a numarului de clienti si extinderii portofoliului de produse comercializate.

"Afacerile evomag.ro au crescut organic in ultimii ani, cu rate de peste 30%. In 2011, afacerile au atins 8,6 milioane de euro, au urcat in 2012 la 11,5 milioane de euro si vom incheia acest an cu 15 milioane de euro. Cresterea afacerilor a fost sustinuta de avansul numarului de clienti cu 35% si extinderea portofoliului de produse comercializate", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul general al Evolution Prest Systems, Mihai Patrascu.

Potrivit datelor evomag.ro, 35% din vanzari provin din produse portabile si tablete, urmate de componentele PC - 19% si terminale mobile (smartphone) - 9%.

"Valoarea cosului mediu pe evomag.ro este de 1.000 de lei, TVA inclusa", a spus Patrascu.

Investitiile Evomag.ro

El a afirmat ca societatea a investit 100.000 de euro in deschiderea unui showroom in Capitala, situat pe bulevardul Mihai Bravu, motivul principal fiind dorinta clientilor evomag.ro de a atinge produsele pe care intentioneaza sa le cumpere, mai ales cele scumpe.

"Noul showroom are o suprafata de 200 metri patrati, de trei ori mai mare decat a celui anterior, la care se adauga un spatiu de depozitare de 1.000 de metri patrati, de cinci ori mai mare, care permite dublarea stocului de marfa atunci cand ne asteptam la un puseu al vanzarilor in anumite perioade ale anului. In prezent, aproximativ 11% din totalul vanzarilor evomag.ro sunt realizate direct din showroom", a spus reprezentantul societatii.

Pentru anul 2014, Patrascu a spus ca afacerile evomag.ro vor creste cu 30% si va continua extinderea portofoliului de produse comercializate.

"De asemenea, vom deschide un nou showroom in afara Capitalei si vom extinde flota de autovehicule", a spus Patrascu.

Cu un capital social de 50.000 lei, Evolution Prest Systems este controlata de Mihai Patrascu - 99% si Elena Patrascu - 1%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1457 ori