Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ebay creste peste asteptari, Yahoo inca nu convinge

Ebay creste peste asteptari, Yahoo inca nu convinge

Cel mai mare site de licitatii online din lume, eBay, a raportat incasari si profit peste asteptarile analistilor, numarul total de tranzactii efectuate pe site fiind mult mai mare decat se asteptau specialistii, in timp ce Yahoo, cel mai mare portal de Net, incheie trimestrul fiscal sub asteptari.

Analistii sunt nemultumiti de ambele companii, spunand ca eBay forteaza clientii sa plateasca prea multe taxe, si isi pune in pericol viitorul, in timp ceYahoo nu demonstreaza ca s-a straduit destul.

Pe trimestrul doi al 2007 (aprilie-iunie), site-ul de licitatii a avut un profit in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut (375,8 milioane de dolari), in timp ce incasarile au crescut cu 30% (1,83 miliarde de dolari).

Vanzarile de masini folosite, site-urile de comert online si motorul de cautare a celor mai bune preturi (Shopping.com) au contribuit la cresterea afacerilor eBay. Skype, divizia de telefonie online, a avut venituri de 100 de milioane de dolari, in crestere cu 102%. PayPal a avut incasari in crestere cu 31% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

Valoarea bunurilor listate in cele trei luni a depasit 14 miliarde de dolari, iar numarul licitatiilor individuale circa 480 de milioane.
Oficialii eBay au fost optimisti si au ridicat previziunile pentru anul in curs. eBay asteapta corca 7,3-7,45 miliarde de dolari incasari si profit de 1,34-1,38 miliarde de dolari pentru anul in curs.

In aceeasi perioada, Yahoo - care trece printr-o perioada de reforme din cauza rezgadget3..jpgultatelor financiare slabe - a obtinut incasari mai mari, dar un profit mai mic cu 2% fata de anul trecut. Oficialii Yahoo spun ca reducerea profitului se datoreaza scaderii numarului de campanii de promovare online. A trecut aproape o luna de la schimbarea directorului executiv, Terry Semel, iar restructurarea nu merge foarte bine. Yahoo si-a micsorat targeturile pentru anul in curs.

Primul site din lume care a devenit o afacere de sine statatoare, Yahoo a avut de suferit in principal din cauza competitorilor de la Google. Restructurarea din ultimele luni s-a lasat cu inchiderea site-urilor Yahoo Auctions si Yahoo Photos. "Simtim si noi presiunea pentru schimbari rapide si cred ca vom revizui totul. Este cea mai importanta schimbare din istoria Yahoo", a declarat noul executiv al portalului, Jerry Yang, co-fondator al companiei.

Yang vrea sa creasca audienta site-urilor pentru a atrage mai multe reclame si mai multi parteneri de afaceri, iar apoi va investi in companii care vor putea sprijini cresterea aYahoo. Cel putin asa a anuntat in fata actionarilor.

Incasarile Yahoo pe trimestru au fost de 1,7 miliarde de dolari, cu 8% mai mari ca anul trecut, dar profitul net a fost de 161 de milioane de dolari, fata de 164 de milioane de dolari anul trecut.

laptop_asiatic.jpgCota de piata a Google a crescut in prima jumatate a anului la 65% fata de 59% anul trecut. Yahoo a pierdut teren, avand o cota de 20,8%, fata de 21,9% anul trecut.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1190 ori