Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

eBay creste cu 21% in 2012. Performanta a fost sustinuta de PayPal

eBay creste cu 21% in 2012. Performanta a fost sustinuta de PayPal


eBay, platforma globala de comert si plati online, a inregistrat in trimestrul patru, incheiat la 31 decembrie 2012, afaceri de patru miliarde de dolari, in crestere cu 18%, comparativ cu perioada similara din 2011.

Compania a raportat un profit net trimestrial de 751 de milioane de dolari, explicat de catre oficialii companiei prin adoptia puternica a dispozitivelor mobile si accelerarea afacerilor, care s-a reflectat intr-o crestere de 19% pe piata din Statele Unite, potrivit rezultatelor financiare la zi.

La nivelul intregului an 2012, eBay a generat venituri de 14,1 miliarde de dolari, in crestere cu 21% fata de 2011. Compania a raportat un profit net anual de 2,6 miliarde de dolari sau 1,99 de dolari pe actiune.

"Am avut un sfarsit de an foarte bun, iar rezultatele din trimestrul patru ne-au depasit asteptarile", a declarat John Donahoe, presedintele eBay si directorul executiv al companiei.

Mediul mobil continua sa rescrie modul in care se face comertul, potrivit oficialului.

Platforma eBay mobile a terminat anul cu tranzactii in valoare de 13 miliarde de dolari, dublu fata de anul anterior, iar divizia PayPal mobile a generat plati in valoare de 14 miliarde de dolari.

In 2013, oficialii companiei se asteapta la dublarea veniturilor si platilor generate prin diviziile amintite.

Divizia PayPal a terminat anul cu o crestere de 15% in ceea ce priveste numarul de conturi inregistrate, pana la 123 de milioane. PayPal a inregistrat doua milioane de conturi noi in fiecare luna, in trimestrul patru din 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1628 ori