Chinezii, cea mai numeroasa populatie internauta

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 14:21
1729 citiri
Chinezii, cea mai numeroasa populatie internauta

Vanzarile pe internet au avansat cu 90% intre ianuarie si septembrie in China, la 168,9 miliarde yuani (16,44 miliarde euro), statul asiatic avand cea mai numeroasa populatie internauta din lume, de circa 338 milioane persoane, a anuntat marti un oficial al ministerului comertului, citat de AFP, transmite NewsIn.

La finalul anului, vanzarile online ar putea ajunge la 260 miliarde yuani (25,3 miliarde euro), a spus Di Jiankai, intr-o conferinta de presa, fara a da insa detalii despre vanzarile din anul trecut.

Potrivit unor date neoficiale, comertul online s-a cifrat in 2008 la 120 miliarde yuani, in crestere cu 128,5% fata de 2007. Avansul inregistrat in anii precedenti este legat de cel al mijloacelor de plata securizate, care ofera siguranta consumatorilor, a subliniat analistul Liu Ning.

Intr-o conferinta recenta despre evolutia internetului, un oficial din Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei a precizat ca numarul de internauti din China a ajuns la 360 milioane, reprezentand 27,1% din populatie.

La finalul lunii iunie, aproape 88 milioane dintre ei au facut cumparaturi pe net, potrivit Centrului de informatii asupra internetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#china, #chinezi, #vanzari, #online , #Comert online