Black Friday 2013. Peste 60 de magazine online pregatesc reduceri de Black Friday

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 14:59
2117 citiri
Black Friday 2013. Peste 60 de magazine online pregatesc reduceri de Black Friday

Peste 60 de magazine online din Romania au anuntat deja ca pregatesc oferte speciale pentru Black Friday 2013, cea mai ampla campanie de reduceri online din an, potrivit datelor colectate de 2Parale de la cei peste 280 de advertiseri din retea. Vinerea de 29 noiembrie, ziua de varf pentru reducerile online, va aduce anul acesta promotii de pana la 80% pentru o gama larga de produse, de la electronice si electrocasnice la haine, carti si jucarii pentru copii.

Potrivit traditiei americane, Black Friday sau Vinerea Neagra marcheaza ziua de vineri care succede sarbatoarea de Ziua Recunostintei si deschide sezonul cumparaturilor de Craciun. In acest an, reducerile de Black Friday vor atinge maximul in vinerea de 29 noiembrie.

Ultimii ani au adus extinderea sarbatorii reducerilor si pe piata din Romania, comerciantii online fiind cei care au promovat campania in randul consumatorilor romani. Fenomenul a luat amploare si a generat vanzari spectaculoase magazinelor care au venit cu promotii consistente.

In 2012, prin 2Parale, cea mai mare retea de afiliere din Romania, s-au inregistrat de 15 ori mai multe vanzari de Black Friday decat intr-o zi obisnuita de vineri. Cele peste 200 de magazine online din 2Parale au atras intr-o singura zi 9.477 de comenzi, in valoare de 3,2 milioane de lei (fara TVA).

"Daca Black Friday 2012 a fost o actiune de marketing fara precedent in online-ul romanesc, avem semnale puternice de la advertiserii cu care lucram ca 2013 va aduce implicarea unui numar mai mare de magazine. Estimam ca peste 100 de magazine online din 2Parale vor lansa oferte de Black Friday. Este un fenomen care aduce beneficii imediate si pe termen lung atat cumparatorilor, cat si comerciantilor si afiliatilor", a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Parale.

Ce magazine pregatesc oferte

Anul acesta, campania a atras interesul unui numar mai mare de comercianti online, mai bine de o treime din cele peste 60 de magazine online care si-au anuntat implicarea in Black Friday 2013 declarand ca nu au derulat promotii in perioada similara din 2012.

Magazinele din 2Parale pregatesc o oferta bogata pentru cumparatori, unele mizand pe reduceri chiar si de 80%, iar altele pe cadouri si pachete promotionale. De asemenea, exista magazine online care vor extinde perioada reducerilor pe parcursul mai multor zile, nu doar in Vinerea Neagra, iar altele vor lua startul mai devreme, pe 22 noiembrie.

Black Friday 2013 va aduce reduceri din toate domeniile, de la electronice si electrocasnice la fashion, cosmetice, carti, produse home&deco, asigurari si chiar alimente. Pentru fiecare categorie de magazine sunt asteptate vanzari spectaculoase, in conditiile in care numai anul trecut comenzile cu crescut de 22 de ori pentru un advertiser de fashion sau chiar si de 40 de ori.

Din segmentul IT&C, de exemplu, si-au anuntat participarea branduri puternice din domeniu, precum evoMAG, MarketOnline si Clickshop, in timp ce Miniprix, TinaR si 3 Suisses se numara printre magazinele online care pregatesc promotii la haine si accesorii. Elefant si Nemira, de pilda, vor aduce reduceri substantiale la carti, iar parintii vor putea achizitiona la preturi mici produse pentru copii, de la magazine online ca Noriel sau Bebebliss.

Cei pasionati de designul interior vor putea gasi oferte home&deco la advertiseri precum Vivre sau Homeycomb. Romanii vor putea achizitiona la reducere inclusiv produse alimentare, OalaCuBunatati si Bioportal alaturandu-se campaniei de Black Friday.

Lista completa a magazinelor online cu oferte de Black Friday 2013 este disponibila pe www.2parale.ro/home/blackfriday.

#Black Friday 2013, #magazine Black Friday, #oferte Black Friday, #vanzari online Black Friday , #Comert online