Black Friday 2012: Se apropie cea mai mare campanie de vanzari a anului

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 13:56
3711 citiri
Black Friday 2012: Se apropie cea mai mare campanie de vanzari a anului

Black Friday 2012, cea mai mare campanie de vanzari a anului, poate fi o modalitate perfecta pentru retaileri sa isi rotunjeasca veniturile si sa inregistreze vanzari record.

Anul trecut, produsele electronice au avut preturi mai mici chiar si cu 60%, iar stocurile de telefoane, tablete, smartphone-uri si electrocasnice s-au epuizat rapid.

In 2011, magazinele din Romania s-au umplut de la primele ore ale diminetii, iar sute de mii de clienti au facut numeroase tranzactii online. Cele mai cautate produse au fost LCD-urile, iar dupa trei ore stocurile erau epuizate.

Black Friday a adus magazinelor online din Romania recorduri dupa recorduri in 2011: milioane de vizitatori online, sute de mii de produse vandute si comenzi in valoare de zeci de milioane de euro.

Printre magazinele online care vor avea oferte cu ocazia Black Friday 2012, se numara eMAG.ro, Domo.ro, Flanco.ro, Altex.ro, evoMag.ro, PCgarage.ro, Koyos.ro, F64.ro, Elefant.ro. Probabil ca promotia Black Friday 2012 va fi si in magazinele fizice ale marilor retaileri, chiar daca niciunul dintre ei nu a anuntat in mod oficial acest lucru.

Anul trecut, eMAG.ro a avut 1,1 milioane de vizitatori, 90.000 de produse comandate si comenzi in valoare de opt milioane de euro.

eMAG.ro a creat deja o pagina dedicata reducerilor Black Friday 2012, care momentan redirectioneaza utilizatorii catre pagina principala. La cautarea pe Google dupa cuvintele "Black Friday 2012", pagina eMAG.ro - www.emag.ro/black-friday-2012

- apare printre primele rezultate, datorita publicitatii AdWords, iar la descriere apare textul "Vezi ce promotii ti-am pregatit!".

Business24 a solicitat magazinului online detalii despre categoriile de produse care vor fi la promotie, dar pana la ora publicarii acestui articol nu a primit niciun raspuns.

Unii clienti sunt sceptici

Black Friday 2012 nu este pentru toata lumea ziua reducerilor. Unii dintre consumatori sunt sceptici si se bazeaza pe experienta traita anul trecut. Spre exemplu, Adrian Sim, unul dintre nemultumii, comenteaza pe un forum online: "O mare nesimitire cu acest Black Friday, utilizat pentru a prosti majoritatea romanilor disperati dupa asa-zisele reduceri. Anul trecut am monitorizat un aparat foto timp de doua luni de zile, din dorinta de a-l cumpara. Cu doua zile inainte de asa-zisa mare reducere, aparatul s-a scumpit subit cu 300 lei, iar in ziua cea mare era la "oferta" cu 100 lei mai scump decat inainte".

Ce produse vor fi la promotii

Cele mai dorite gadgeturi vor fi la reducere. Tabletele sunt foarte cautate in acest moment, laptopurile vor fi o mare sursa de atractie, dar si ultimele modele de smartphone-uri, de la Samsung sau (poate?) Apple.

Anul trecut, cele mai vandute produse au fost televizoarele, camerele foto si telefoanele mobile, iar dintre electrocasnice cel mai mult s-au cautat frigiderele.

Si daca Black Friday n-ar fi de ajuns pentru vanatorii de promotii, in ziua de luni, care urmeaza acestei promotii, va fi Cyber Monday, o zi de promotii dedicata produselor electronice.

#Black Friday 2012 reduceri, #Black Friday 2012 eMAG, #reduceri Black Friday 2012, #Black Friday 2012 Flanco, #oferte Black Friday 2012, #cand este Black Friday , #Comert online