Black Friday 2012: Peste 4 milioane de romani se pregatesc de cumparaturi

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 10:45
2527 citiri
Black Friday 2012: Peste 4 milioane de romani se pregatesc de cumparaturi

Peste jumatate dintre romanii care au auzit de Black Friday 2012 si-au manifestat intentia de a face cumparaturi, potrivit unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown.

Black Friday 2011 a atras peste 2 milioane de romani care au vanzat ofertele retailerilor online si offline.

Anul acesta, interesul publicului fata de Black Friday s-a dublat si aproximativ 59,3% dintre romani si-au manifestat intentia de cumparare.

Studiul, realizat pe un esantion de 2.000 de respondenti, reprezentativ pentru populatia Romaniei din mediul urban si rural, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, a aratat ca 27,2% dintre consumatori sunt deja familiarizati cu acest eveniment de shopping si asteapta sa vada care vor fi ofertele in acest an.

Eroarea de esantionare a studiului este de +/-2,2%. Comparativ, anul trecut in Statele Unite 226 de milioane de oameni au vanat reducerile de Black Friday, adica mai bine de 72% din totalul consumatorilor americani.

Black Friday 2012: Cele mai scumpe tablete ar putea beneficia de reduceri

"Dintre toti cei care si-au manifestat intentia de a cumpara de Black Friday, 28,9% au spus ca vor sa cumpere ceva de la eMAG", a declarat Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare eMAG.

"Ne asteptam ca inca din primele ore sa avem un trafic de circa 700.000 de vizitatori pe site, iar pe intreaga zi sa primim pana la 2 milioane de vizite".

Se apropie Black Friday 2012. Ce ne pregateste cea mai mare campanie de vanzari a anului

Pentru a face fata traficului crescut, compania a investit in ultimele luni peste 200.000 euro in infrastructura IT si a modificat procedura de comanda pentru produsele din promotiile de Black Friday.

"Pentru a face experienta de shopping cat mai buna pentru clientii nostri, anul acesta de Black Friday toate comenzile vor fi primite exclusiv online, cu livrarea acasa. Vom accepta ca de obicei plata ramburs, online, cu cardul bancar sau cu carduri de rate fara dobanda. Recomandam clientilor sa astepte promotiile in fata propriilor calculatoare, pentru a evita aglomeratia si timpul pierdut in trafic", a spus Apostolescu.

#Black Friday 2012 eMAG, #Black Friday 2012 promotii, #Black Friday 2012 magazine , #Comert online