Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile cu moneda virtuala Bitcoin, anchetate de autoritatile din New York

Afacerile cu moneda virtuala Bitcoin, anchetate de autoritatile din New York


Autoritatea de reglementare a sistemului bancar din statul New York a trimis citatii la peste 20 de companii cu activitati legate de moneda virtuala bitcoin, in cadrul unei investigatii referitoare la practicile lor de afaceri, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Citatiile nu implica un comportament incorect al acestor companii, ci doar cererea de informatii din partea autoritatilor, relateaza Wall Street Journal.

Departamentul pentru Servicii Financiare solicita informatii privind programele de prevenire a spalarii banilor, masuri de protectie a consumatorilor si strategiile de investitii, au aratat sursele.

Institutia urmeaza sa publice luni o declaratie prin care sa isi exprime ingrijorarea ca firmele care opereaza cu bitcoin nu respecta reglementarile financiare in vigoare.

In consecinta, statul New York intentioneaza sa stabileasca noi reguli aplicabile monedelor virtuale.

"Consideram ca, din mai multe motive, crearea unor reglementari pentru monedele virtuale va fi in beneficiul acestei industrii", a scris directorul autoritatii, Benjamin Lawsky, in declaratia obtinuta de WSJ.

Intre companiile care au primit citatii se numara unele dintre cele mai cunoscute nume in aceasta industrie aflata in dezvoltare, cum ar fi Coinbase, BitInstant si Coinsetter.

Directorii Coinbase si BitInstant nu au putut fi contactati.

Directorul general al Coinsetter, Jaron Lukasiewicz, a declarat intr-un email ca cererea de informatii reprezinta o oportunitate pentru companiile din sectorul de profil sa deschida un dialog cu autoritatile de reglementare.

"Vor afla ca majoritatea companiilor lucreaza sa legitimeze bitcoin si vor sa construiasca punti astfel incat autoritatile de reglementare sa inteleaga si sa sprijine astfel de inovatii financiare", a spus Lukasiewicz.

Agentia a trimis citatii unor companii sustinute de investitori in bitcoin binecunoscuti, intre care Marc Andreessen si gemenii Cameron si Tyler Winklevoss, care s-au remarcat prin lupta cu Mark Zuckerberg pentru dreptul de proprietate asupra Facebook.

Bitcoin este cea mai cunoscuta dintre monedele virtuale existente si poate fi tranzactionata fie privat, intre detinatori, fie pe piete de schimb speciale create.

Majoritatea monedelor bitcoin sunt tranzactionate pe o piata din Tokyo numita Mt. Gox, unde vineri erau cotate la circa 102 dolari pe unitate.

Autoritatile federale de reglementare au emis in acest an reguli care plaseaza pietele de tranzactionare a monedelor virtuale sub aceleasi conditii de prevenire a spalarii banilor precum cele aplicate companiilor de transfer de bani, cum este Western Union.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1354 ori