Franta pregateste impozitarea internetului. Google, Facebook si Amazon ar putea fi taxate

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 18:32
1944 citiri
Franta pregateste impozitarea internetului. Google, Facebook si Amazon ar putea fi taxate
Sursa foto: Allenschool.edu

Guvernul francez este interesat de felul in care companiile americane Google, Facebook si Amazon fac o gramada de bani de pe urma utilizatorilor din Hexagon, dar totusi, platesc prea putine taxe catre statul francez.

Prin urmare, presedintele Francois Hollande a cerut un raport pe aceasta tema, pregatind, pare-se, impozitarea internetului.

Potrivit New York Times, raportul, prezentat la finalul saptamanii trecute, le vizeaza pe companiile care colecteaza datele utilizatorilor. Aceste companii, in mare parte, aduna informatii despre anumite persoane pentru publicitate directionata. Taxa va fi aplicata proportional cu numarul de utilizatori pe care o companie IT ii atrage.

Google are venituri anuale mai mari de 30 de miliarde de dolari din publicitate. Doua miliarde de dolari dintre acestea sunt aferente activitatii din Franta. Cum Google nu este o companie franceza, nu trebuie sa plateasca taxe pentru intreaga suma.

Batalia Hexagonului cu firmele de IT nu este una noua. In octombrie, Guvernul a propus o lege prin care motoarele de cautare ar trebui sa plateasca pentru articolele - stiri daca doreau ca acestea sa apara la cautari. Nici pe vremea lui Sarkozy, companiile de internet nu au fost scutite de emotii. Fostul presedinte a adus in discutie taxarea publicitatii pe internet.

Cei de la Google au declarat ca internetul ofera oportunitati multiple de crestere economica, respectiv creare de locuri de munca.

Propunerea presedintelui Frantei are nevoie de aprobarea Guvernului pentru a deveni realitate, insa potrivit New York Times, acest acord ar putea veni pana la finalul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa internet, #taxa Facebook, #taxa Google, #taxa companii internet , #Bani pe net