Kickstarter a strans un million de dolari pentru refugiati

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 13:34
2315 citiri
Kickstarter a strans un million de dolari pentru refugiati
Foto: Recrowfunding

Criza refugiatilor din Siria schimba regulile si in sistemul crowdfunding. Kickstarter este recunoscut ca unul dintre site-urile care au interzis colectarea de fonduri online pentru organizatii caritabile, dar de aceasta data a facut un pas inapoi.

Cea mai mare platforma de crowdfunding din lume a acceptat sa colaboreze cu Casa Alba in campania "Ajutor pentru refugiati". Rezultatul s-a vazut in doar 24 de ore, cand suma colectata a atins un million de dolari, informeaza portalul Quartz.

Un record

"Kickstarter este cunoscut ca o platforma de obtinere a finantarii necesare proiectelor creative, fie ca vorbim de un film, o carte sau un album de muzica.

Este prima data cand site-ul se implica in sustinerea unui proiect care nu vine din taramul creativ", explica Justin Kazmark, putator de cuvant al Kickstarter.

In ultimii sase ani si jumatate, 93.000 de proiecte au obtinut finantarea dorita prin Kickstarter, dar doar 125 dintre acestea au reusit sa stranga sume mai mari de un milion de dolari, afirma reprezentantii platformei crowdfunding

In urma cu 2 saptamani, Casa Alba a facut apel la mai multe companii, printre care Kickstarter, Instacart, Twitter, Airbnb si Starbucks, sa ia atitudine fata de criza refugiatilor si sa gaseasca solutii creative pentru rezolvarea acesteia.

"Ne-am gandit la tot ceea ce a creat comunitatea Kickstarter in ultimii sase ani si am zis ca suntem obligati sa raspundem acestui apel", povesteste Kazmark.

Bani pentru ONU

Sumele stranse de la donatorii de pe Kickstarter vor fi directionate catre Agentia pentru Refugiati a ONU.

Desi donatiile continua sa curga, banii stransi pana acum nu reprezinta decat o picatura in oceanul problemelor financiare cu care se confrunta Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite (UNHCR).

Agentia trece printr-o perioada de subfinantare in raport cu nevoile urgente ale zecilor de milioane de refugiati din lumea intreaga.

Diferenta intre bugetul actual si necesarul estimat de UNHCR este de 3,47 miliarde de dolari, iar aceasta s-a reflectat prin reducerea ajutoarelor alimentare pentru 6 milioane de refugiati si imposibilitatea de a finanta procesul educational a 750.000 de copii.

In ultimele luni, mii de refugiati sirieni si irakieni au invadat Europa in incercarea de a-si asigura o soarta mai buna decat cea oferita de viata din taberele deschise de ONU in Iordania, Liban sau Turcia.

Fara limita prestabilita

Sistemul crowdfunding promovat pe Kickstarter presupune atingerea unui plafon de finantare prestabilit intr-o perioada de timp data.

In acest caz, promotorii campaniei "Ajutor pentru Refugiati" nu au mai impus limite, lasand la liber nivelul donatiilor ce vor fi colectate.

Ce-i drept aceasta operatiune nu presupune nici oferirea de recompense si bonusuri pentru donatori, alta decat cea data de satisfactia de a fi contribuit la o ampla misiune umanitara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#donatii online Kickstarter, #buget ONU, #criza refugiati Siria, #campanie umanitara Casa Alba , #Bani online