Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jocuri online: Cum vor fi protejati utilizatorii

Jocuri online: Cum vor fi protejati utilizatorii


Autoritatile de reglementare a jocurilor pe bani online in Italia, Spania, Portugalia si Franta vor "sa promoveze cele mai bune norme in Europa cu scopul de a-i proteja pe consumatori", a declarat seful Autoritatii respective franceze, Jean-Francois Vilotte.

"Este indispensabil de a-i proteja, oricare ar fi modelul reglementarii, pe jucatori de riscurile nesinceritatii in operatiunile de joc si de a asigura transparenta si etica pentru a preveni dezvoltarea activitatilor criminale, precum pariurile sportive trucate si spalarea de bani", a declarat presedintele Autoritatii franceze de reglementare a jocurilor online (ARJEL).

Enrique Alejo, director general al Autoritatii spaniole de reglementare a jocurilor, a sugerat ca aceste patru instante sa formeze un 'centru' al ideilor in directia Uniunii Europene.

Cele patru partenere au convenit, de asemenea, sa faca publice datele pietelor respective de doua ori pe an.

Viitoarele reuniuni vor avea loc la Lisabona, la sfarsitul primului semestru al anului 2013, iar apoi la Roma, la sfarsitul anului 2013.

Lucrarile reuniunii la Paris s-au derulat in prezenta unei delegatii a Germaniei, care urmeaza sa-si deschida in curand piata jocurilor pe bani online. Dl Vilotte a evocat, de altfel, 'schimburile foarte fructuoase stabilite' cu Comisia jocurilor (Gambling comission) care lucreaza in prezent la evolutia juridica a incadrarii jocurilor pe bani in Marea Britanie.

Franta, Italia, Spania si Portugalia, a caror piata a jocurilor pe bani online este reglementata, propun milioanelor de jucatori - prin operatori agreati - pariuri sportive si poker online.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1480 ori