UPC se lauda cu un nou record de viteza pe Internet. Vezi aici preturile

Joi, 29 August 2013, ora 12:39
2821 citiri
UPC se lauda cu un nou record de viteza pe Internet. Vezi aici preturile
UPC a lansat in Romania servicii de conexiune la internet cu viteza de pana la 200 Mbps

UPC a lansat un serviciul de Internet cu o viteza de transfer al datelor de pana la 200Mbps, Fiber Power 200 Mbps, care va fi disponibil, in prima faza, in noua orase, acoperind peste 60% din zona in care compania ofera servicii de Internet.

Orasele in care Fiber Power 200 Mbps va fi disponibil, in prima faza, sunt Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Sibiu.

Noua oferta a UPC include pachete Ultra 99 cu un pret de 99 lei si Star 65 (65 lei).

Romania, locul 4 in topul UE la procentul conexiunilor la Internet fix cu peste 100 Mbps

Lansarea Fiber Power 200 Mbps pozitioneaza Romania in topul european al vitezelor maxime de download si in cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps.

Astfel, Romania se afla pe locul patru in topul tarilor UE la procentul conexiunilor la Internet fix cu o viteza de peste 100 Mbps, media nationala (de 3,1%) fiind de trei ori mai mare decat cea europeana (1%), conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene.

Baza de clienti UPC care beneficiaza de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a inregistrat in perioada iulie 2012 - iulie 2013 o crestere de 230%, numarul acestor clienti ajungand sa reprezinte peste un sfert din totalul clientilor de Internet ai companiei. La inceputul lunii iulie 2013, UPC avea un numar total de aproximativ 340.000 de clienti de Internet.

Numarul de utilizatori ai Internetului a crescut semnificativ in Romania

Evolutia Internetului in ultimii cinci ani in Romania a aratat nu doar cresteri semnificative la nivelul numarului de utilizatori, cat mai ales o transformare a modului de utilizare. Varietatea si multitudinea de activitati pe care romanii le desfasoara astazi online necesita viteze din ce in ce mai mari de download.

"Traim intr-o lume in care Internetul este mai mult decat un suport al divertismentului, educatiei, carierei. Internetul a devenit universul in care toate acestea se desfasoara simultan, necesitand din ce in ce mai multe resurse si rapiditate. Obiceiurile clientilor se schimba, iar serviciile dedicate lor trebuie sa tina pasul cu acest nou comportament de consum", a declarat Severina Pascu, CEO UPC Romania & Ungaria.

In 2012, media de utilizatori de Internet fix pe gospodarie era de 2,5 persoane, iar pentru a avea acces simultan, este nevoie de o conexiune stabila si o viteza mare de donwload. Cu Fiber Power 200 Mbps este nevoie de doar 200 de secunde pentru a descarca 4,7 Gb (capacitatea unui DVD). Pe masura ce consumul de continut video online, la calitate HD si ultraHD este in crestere, UPC estimeaza ca vitezele de peste 100 Mbps vor deveni noul standard de utilizare.

Servicii UPC se aliniaza la noile tipologii de consumatori

Odata cu lansarea serviciului de Internet cu viteze de pana la 200 Mbps, UPC isi transforma si portofoliul de servicii pentru alinierea la noile tipologii de consumatori. Acestia desfasoara activitati zilnice online ce necesita viteze mari de Internet - livestream-uri simultane, cursuri online sau download-uri de fisiere de mari dimensiuni.

UPC Romania extinde a zonei cu acoperire Eurodocsis 3.0.

Pentru a asigura o viteza de Internet capabila sa sustina noile obiceiuri online ale clientilo, UPC Romania a demarat un amplu proces de extindere a zonei cu acoperire Eurodocsis 3.0. De la inceputul anului pana in prezent, UPC a lansat servicii Fiber Power in 18 orase. In prezent, UPC Romania ofera viteze de peste 100 Mbps in 90% din reteaua nationala.

Serviciile de Internet prin cablu, tehnologie utilizata in Romania de UPC, ofera, in medie, 91,4% din viteza de download contractata de client, peste media europeana de 74%. Odata cu lansarea noii viteze de Internet, UPC completeaza la nivel national acest standard european de eficienta prin noul serviciu UPC Cares.

Veniturile UPC, in crestere in S1

Veniturile obtinute de UPC Romania, in primul semestru, au crescut cu 4,4% fata de acelasi interval din 2012, la 68,9 milioane dolari.

Principalii concurenti ai UPC pe piata locala sunt Romtelecom, RCS&RDS, precum si Orange si Vodafone.

#abonament internet, #viteza 200 Mbps, #Internet 200 Mbps, #UPC Fiber Power , #Abonamente internet