Elena Basescu, afectata de tarifele mari de roaming pentru Internet

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 20:32
2495 citiri
Elena Basescu, afectata de tarifele mari de roaming pentru Internet

Europarlamentarul PDL Elena Basescu se declara "personal afectata" de tarifele mari de roaming pentru Internet si spera ca noile reglementari adoptate de comisia de specialitate a PE vor impune companiilor de telefonie mobila obligatia de a percepe tarife reduse.

"Salut votul de astazi din Comisia ITRE a PE privind scaderea tarifelor de roaming. Sunt personal afectata de tarifele mari pentru Internet!!!", a scris Elena Basescu pe Twitter.

Ea a adaugat ca spera ca noile reglementari "sa intre in vigoare din iulie si sa impuna companiilor de telefonie mobila tarife reduse de roaming pentru Internet".

Parlamentul European a votat, marti, in favoarea reducerii substantiale a tarifelor de roaming in UE, in pofida apelurilor Vodafone si France Telecom pentru un moratoriu referitor la reglementarile care afecteaza veniturile operatorilor de telecomunicatii, transmite Reuters.

Parlamentarii europeni au aprobat reducerea cu pana la doua treimi a costului apelurilor efectuate in strainatate, in decurs de doi ani, mai mult decat a propus anul trecut Comisia Europeana.

CE, Parlamentul si guvernele celor 27 de state membre ale UE trebuie sa ajunga la o versiune finala a legii inainte de luna iunie, cand expira actualele reglementari privind tarifele de roaming.

Tarifele pentru convorbirile telefonice efectuate in strainatate genereaza circa 7% din veniturile operatorilor de telecomunicatii.

La salonul de telecomunicatii World Congress din Barcelona, directorii companiilor de profil au acuzat autoritatile de reglementare din Europa ca priveaza industria de capitalul necesar investitiilor in retele noi, mai performante, de telefonie fixa si mobila.

Comisarul pentru comunicatii Neelie Kroes s-a intalnit luni cu directorii din industria de profil si a respins criticile acestora.

Ea a transmis un mesaj sefului Vodafone, in care a spus ca nu raspunde bine cand este provocata si ca este de partea clientilor companiei.

"Daca clientii nu mai au retinerea sa foloseasca smartphone-urile si tabletele atunci cand calatoresc in Europa, operatorii vor avea de castigat", a spus Kroes.

De asemenea, companiile vor fi obligate, pana in 2014, sa permita clientilor sa isi schimbe operatorul, daca doresc, in decurs de o zi lucratoare, atunci cand sunt in strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Elena Basescu tarife roaming internet, #tarife roaming UE, #tarife convorbiri telefonice strainatate , #Abonamente internet