Wikileaks: 1.000 de documente secrete referitoare la Romania

Marti, 01 Februarie 2011, ora 23:25
2088 citiri
Wikileaks: 1.000 de documente secrete referitoare la Romania

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, are in posesie peste 1.000 de documente cu referire la guvernul de la Bucuresti, potrivit Realitatea TV.

"Nu am analizat personal materialele despre Romania. Dar pot spune ca am gasit depese din estul Europei, pentru alte tari, care sunt de interes", a declarat Assange jurnalistilor romani.

Intrebat daca are vreun document care sa schimbe soarta unei tari, Assange a declarat ca "avem un numar de documente care ar putea schimba regimuri. Unul dintre ele ar putea fi cel despre Tunisia".

"Avem multe documente din sectorul financiar, din sectorul militar si multe documente despre diverse guverne", a mai declarat Assange.

In ceea ce priveste posibiltatea de a fi extradat in SUA si trimis la inchisoarea Gunatanamo, Assange a precizat ca "extradarea in SUA este o problema serioasa(...) Exista legislatii care ne catalogheaza drept grupari teroriste, ca al Quaeda".

Cat despre ce ii rezerva viitorul, Assange a declarat ca spera sa recapete, pe cale legala, o parte din suma de 5 milioane de dolari, obtinuta de Wikileaks din donatii, dar care a fost pierduta in urma unei blocadei economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#wikileaks, #julian assange, #documente romania , #Wikileaks