Ecuadorul ii garanteaza lui Julian Assange azil politic "atat timp cat va fi necesar"

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 12:00
2082 citiri
Ecuadorul ii garanteaza lui Julian Assange azil politic "atat timp cat va fi necesar"
Foto: 24Tanzania

Guvernul de la Quito a anuntat vineri ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de doi ani in sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, va beneficia de azil politic "atat timp cat va fi necesar".

Ecuadorul "confirma validitatea azilului acordat lui Julian Assange si reafirma intentia sa de a mentine aceasta protectie atat timp cat va fi necesar, pana cand Assange se va stabili intr-un loc sigur", informeaza Ministerul ecuadorian de Externe, citat de Mediafax.

Australianul Julian Assange s-a refugiat la 19 iunie 2012 in sediul Ambasadei Ecuadorului, care se bucura de inviolabilitate diplomatica, pentru a scapa unei extradari catre Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neaga. El se teme ca din Suedia ar urma sa fie trimis si judecat in Statele Unite.

Curtea de Apel de la Stockholm a confirmat joi mandatul de arestare emis intr-un caz de agresiune sexuala pe numele lui Assange, care cerea anularea acestuia.

Justitia suedeza considera ca, daca mandatul este anulat, riscul fugii australianului in varsta de 43 de ani ar fi "important", fuga permitandu-i sa scape de proces.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#julian assange, #Julian Assange ecuador, #wikileaks assange , #Wikileaks