Viziteaza New York, Orasul viitorului

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 14:01
4593 citiri
Viziteaza New York, Orasul viitorului

New York, unul din cele mai fascinante orase ale Americii, beneficiaza de numeroase proiecte de dezvoltare, care vizeaza rezolvarea actualelor probleme din metropola si cresterea atractivitatii sale turistice.

In 50 de ani, zonele pline de gunoaie din Manhattan vor fi transformate in parcuri, Upper East Side va fi un paradis pentru batrani iar in raurile Hudson si East vei putea inota ca in piscine. Asa prevad proiectele aflate in executie sau in stadiu de cercetare, in legatura cu viitorul orasului New York, conform unei harti publicate de New York Post, scrie Business Insider.

New York Post a publicat recent o harta, care arata toate proiectele propuse pentru metropola new-yorkeza si care vor schimba pentru totdeauna peisajul din "Big Apple".

Pe harta publicatiei americane, se pot vedea noile proiecte de metrou dar si proiecte de cladiri, una din ele de aceeasi inaltime cu Empire State Building.

In ceea ce priveste zgarie-norii, proiectul Penn Plaza va fi gata in 2014 si va fi doar cu 34 de metri mai scund decat Empire State Building, iar turnurile World Trade Center vor fi refacute pana in 2013.

Proiectele de dezvoltare ale orasului prevad si o noua linie de metrou, care sa uneasca 2nd Avenue cu Manhattanul de Jos dar si o linie de metrou care sa uneasca New York de New Jersey.

Actuala zona de gunoaie din Staten Island va fi transformata in Fresh Kills Park, un concept de spatiu verde mai mare decat Central Park, prevazut a fi finalizat in 2014.

In plus, actualul cartier Queens urmeaza sa fie transformat in Willets Point, o zona cu parcuri, scoli publice si locuinte decente.

Pana in 2046, New York va avea si un campus de stiinte aplicate, care va genera 6 miliarde de dolari si pentru al carui proiect, universitatile din Stanford, Columbia si Cornell au depus deja propuneri.

Toate acestea, dar si alte proiecte vizand cresterea suprafetei de spatii verzi, reducerea deseurilor si curatenia orasului cat si construirea de zgarie-nori, care au adus celebritatea orasului, vor fi implementate pana in 2050, urmand sa schimbe fata orasului.

#New York proiecte, #New York viitor , #USA