Varful fiscal SUA: un acord ramane posibil, asigura Obama

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 10:40
1336 citiri
Varful fiscal SUA: un acord ramane posibil, asigura Obama

Barack Obama a asigurat vineri ca un acord bugetar ramane posibil cu Congresul pana marti pentru a evita o cura de austeritate fortata in Statele Unite, declarandu-se 'modest optimist' cu privire la perspectivele de finalizare a negocierilor in curs in Senat, noteaza AFP.

'Inca putem ajunge la un acord', a declarat presedintele american intr-o scurta interventie la Casa Alba, in timp ce a indicat ca in lipsa, va cere liderului majoritatii democrate din Senat, Harry Reid, sa prezinte un proiect de lege pentru a bloca cresterile automate de impozite ce ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie.

Liderul minoritatii republicane din Senat, Mitch McConnell, care negociaza un plan cu Reid, s-a declarat la randul sau 'optimist' fata de eventualitatea reglementarii crizei 'zidului bugetar'.

Reid si McConnell au participat, pentru mai mult de o ora vineri, la o intalnire cu Obama la Casa Alba, la care au asistat de asemenea presedintele republican al Camerei Reprezentantilor John Boehner si liderul minoritatii democrate din aceasta adunare, Nancy Pelosi.

'Am avut o intalnire buna la Casa Alba', a declarat McConnell, subliniind ca el insusi si Harry Reid vor lucra cu presedintia pentru a gasi un acord 'cel mai curand duminica' si a evita astfel masurile de austeritate ce ar putea arunca din nou prima economia mondiala in recesiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza sua, #varful fiscal, #fiscal cliff , #USA