Uraganul Sandy ii costa pe americani 60 de miliarde de dolari

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 08:21
1113 citiri
Uraganul Sandy ii costa pe americani 60 de miliarde de dolari

Congresul american a aprobat definitiv luni un ajutor exceptional in valoare de 60,2 miliarde de dolari pentru reconstructia regiunilor de coasta ale Statelor Unite devastate de uraganul Sandy la sfarsitul lui octombrie, dupa trei luni de dispute bugetare.

Senatul a adoptat cu 62 de voturi pentru si 36 impotriva un text care acorda un ajutor in valoare de 50,5 miliarde de dolari (38 miliarde de euro) adoptat deja, la 15 ianuarie, de Camera Reprezentantilor si care se adauga celor 9,7 miliarde aprobate anterior in cursul lunii.

Desi initial a ezitat, majoritatea republicana a acceptat sa nu ceara altceva la nivelul bugetului in schimbul acestei anvelope, importante chiar si la nivelul Statelor Unite. Prin comparatie, bugetul Apararii trebuia sa fie redus automat cu 55 de miliarde de dolari in 2013, insa Congresul a amanat reducerile.

In 2005, in urma uraganului Katrina, care a afectat New Orleans (Louisiana, sud), Congresul a adoptat dupa doar zece zile un ajutor in valoare de 60 de miliarde de dolari.

Peste 100 de persoane au murit si zeci de mii de case au fost distruse la 29 octombrie, cand Sandy a lovit Coasta de Nord-Est a tarii.

Banii vor fi cheltuiti intr-o perioada de zece ani si sunt destinati sinistratilor si companiilor care au inregistrat pierderi la nivelul cifrei de afaceri, insa vizeaza mai ales repararea infrastructurii (tuneluri, poduri si drumuri) si protejarea acesteia de viitoare furtuni, spre exemplu prin consolidarea unor cladiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern SUA uragan Sandy, #cheltuieli uragan Sandy, #costuri reconstructie uragan Sandy , #USA