Un roman din SUA condamnat la 7 ani de inchisoare pentru frauda fiscala de 1,6 milioane dolari

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 09:44
1763 citiri
Un roman din SUA condamnat la 7 ani de inchisoare pentru frauda fiscala de 1,6 milioane dolari

Un roman care traieste in nordul Statelor Unite a fost condamnat la peste 7 ani de inchisoare pentru a fi liderul din SUA al unei conspiratii internationale ce a primit aproximativ 1,6 milioane de dolari din returnari de taxe frauduloase, relateaza Chicago Sun-Times.

Ovidiu Isac, 31 de ani, de origine romana si care traieste in Skokie, a condus o retea de 23 de conspiratori in zona Chicago care s-au folosit de conturile lor bancare pentru a primi rambursari false si redirectiona banii in Romania dupa ce isi luau partea, potrivit unui comunicat al biroului procurorului federal.

Un total de cel putin 470 de rambursari false, pretinzand 4.000 - 7.000 de dolari, au fost efectuate in numele unor cetateni romani care au vizitat anterior Statele Unite in cadrul schimburilor de vize de student, dar care nu mai erau in tara, au declarat procurorii.

Isac a fost condamnat vineri la 85 de luni de inchisoare si la o plata de 1,64 milioane de dolari de catre judecatorul districtual Charles Norgle, care a ordonat de asemenea ca el sa fie deportat dupa executarea pedepsei, potrivit procurorilor. Isac a pledat vinovat in ianuarie la acuzatiile de conspiratie de a frauda guvernul si de furt din fonduri guvernamentale.

Rambursarile ilegale au provocat o pierdere de peste 1,6 milioane de dolari Trezoreriei SUA in anii fiscali 2007-09, potrivit procurorilor. Acestea erau depuse in numele unor persoane reale care nu stiau ca identitatile lor erau folosite intrucat nu mai traiau in Statele Unite.

Cel putin 200 de conturi bancare in numele a peste 75 de persoane au fost folosite pentru a primi banii, dintre care o parte era pastrata, iar restul de bani deturnati in Romania, au declarat procurorii. Intr-un caz, Isac si conspiratorii au atacat fizic persoane asociate cu un suspect ce a refuzat sa-i plateasca partea lui Isac.

Returnarile includ nume si numere de securitate sociala ale unor persoane ce au calatorit in Statele Unite cu vize temporare de student si au depus declaratii de rambursare a taxelor, dar care nu mai traiesc acolo si era putin probabil sa le depuna din nou.

Isac a fost arestat in aprilie 2010 cu alti 23 de inculpati, dintre care 19 au fost condamnati, in timp ce cinci inca sunt cautati.

#frauda fiscala SUA, #roman inchisoare frauda fiscala SUA , #USA