Tot mai multi sefi de companii din SUA sunt dispusi sa faca angajari

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 20:02
1280 citiri
Tot mai multi sefi de companii din SUA sunt dispusi sa faca angajari

Sefii de companii din SUA considera ca perspectivele economice s-au imbunatatit in primul trimestru si tot mai multi dintre ei sunt pregatiti sa faca angajari in urmatoarele sase luni, potrivit unui sondaj in mediul de afaceri efectuat de compania de cercetare Roundtable.

Indicele privind perspectivele economice a inregistrat in primul trimestru cea mai mare crestere dupa cea din trimestrul al treilea al anului 2009, datorita imbunatatirii cererii din Statele Unite, care a compensat temerile privind intrarea in recesiune a Europei.

In domeniul pietei muncii, 42% dintre directorii generali ai companiilor au afirmat ca intentioneaza sa faca noi angajari in SUA, in urmatoarele sase luni, cu 16 puncte procentuale mai multi fata de sondajul din decembrie si de peste doua ori mai multi fata de cei 16% care vor sa faca reduceri de personal.

"Sondajul sugereaza ca angajarile vor continua", a declarat James McNerney, CEO al Boeing si presedinte al Roundtable, el aratand ca cererea din Statele Unite compenseaza problemele din Europa.

McNerney a adaugat ca in Asia, inclusiv in China, are loc o incetinire a cresterii economice, care ramane insa foarte ridicata, astfel incat in SUA este nevoie de angajari pentru a satisface cererea.

Companii americane mari, precum General Electric si Caterpillar, au creat locuri de munca in acest an ca raspuns la cererea mai mare pentru produse de la frigidere si pana la excavatoare.

Datele Departamentului Muncii au aratat saptamana trecuta ca numarul noilor solicitari pentru indemnizatii de somaj din SUA s-a mentinut la minimul ultimelor patru ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajari sua, #angajari companii , #USA