SUA: Republicanii, gata sa accepte supraimpozitarea bogatilor

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 12:12
1421 citiri
SUA: Republicanii, gata sa accepte supraimpozitarea bogatilor

Partidul Republican american ar fi acceptat, pentru prima data, cresterea impozitelor pentru cei instariti, ceea ce ar putea sa deblocheze negocierile cu democratii in problema "varfului fiscal", a anuntat sambata mass-media americana, citata de agentiile AFP si EFE.

Potrivit postului de televiziune CNN, seful delegatiei republicane, John Boehner, a propus o crestere a impozitelor pentru familiile care au venituri anuale de peste un milion de dolari, in schimbul unei reduceri drastice a cheltuielilor publice si revizuirii programelor sociale.

In aceasta etapa decisiva a negocierilor, presedintele Barack Obama si John Boehner conduc personal tratativele pentru a evita "varful fiscal", cand, in lipsa unui acord, de la 1 ianuarie vor intra in vigoare in mod automat masuri de austeritate fortate ce ar implica o reducerea a cheltuielilor publice si o crestere a impozitelor pentru toate familiile, anuland reducerile de impozite introduse in urma cu zece ani in timpul mandatului lui George W. Bush.

Pentru a creste veniturile la buget, presedintele Obama a propus anularea facilitatilor fiscale pentru cei care au venituri anuale de peste 250.000 de dolari, dar pastrarea celor pentru clasa mijlocie.

Dar purtatorul de cuvant al lui John Boehner, Michael Steel, a refuzat sa confirme sau sa infirme informatiile vehiculate in presa. "Canalele de comunicare raman deschise, dar inca nu am ajuns la un acord si nici nu ne asteptam ca acesta sa fie incheiat foarte repede", a precizat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#negocieri SUA varf fiscal, #reduceri cheltuieli bugetare SUA, #crestere impozite SUA, #negocieri republicani democrati SUA , #USA