Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA isi revine? Prognozele pe ultimul trimestru sunt optimiste

SUA isi revine? Prognozele pe ultimul trimestru sunt optimiste


Economia SUA ar putea termina 2011 pe cea mai mare crestere din ultimele 18 luni, avand in vedere faptul ca analistii si-au imbunatatit previziunile pentru cel de-al patrulea trimestru.

Economistii JP Morgan Chase au anuntat ca PIB-ul SUA ar putea creste cu 3% in ultimul trimestru, de la o predictie anterioara de 2,5%, potrivit Bloomberg.

De asemenea, consilierii macroeconomici din ST Louis si-au imbunatatit previziunile la 3,2% fata de 2,9% la inceputul lunii noiembrie, in timp ce Morgan Stanley si-a ridicat perspectivele la 3,5% de la 3%.

"Datele consumului, cheltuielile de afaceri si investitiile rezidentiale toate promit o crestere a PIB-ului pana la 3,3% in cel de-al patrulea rimestru", a declarat John Herrmann, strateg la Street Global Markets din Boston.

Joseph LaVorgna, economist-sef la Deutsche Securities din News York spune ca nu ar fi surprins sa vada in cel de-al patrulea trimestru o crestere de 4%, cu toate ca in prezent ramane fidel prognozei de 3%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 817 ori