SUA: Cresterea economica ramane blocata la un nivel scazut

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 09:10
1283 citiri
SUA: Cresterea economica ramane blocata la un nivel scazut

Cresterea economica a Statelor Unite ramane blocata la un nivel redus, afectata de trecerea uraganului Sandy si de incertitudinile legate de evolutia politicii bugetare americane, mentioneaza Cartea bej data publicitatii miercuri de Rezerva Federala (Fed), potrivit AFP.

"Activitatea economica a crescut moderat in ultimele saptamani", scrie banca centrala in acest raport de conjunctura realizat pe baza informatiilor stranse de birourile regionale ale Fed in ultimele trei saptamani din octombrie si prima jumatate a lui noiembrie.

Fed realizeaza un tablou disparat in functie de regiuni, indeosebi din cauza trecerii uraganului Sandy peste nord-estul SUA in ultimele zile din octombrie.

"Incetinirea cresterii economice in regiunea New York a fost atribuita perturbarilor pe scara larga provocate de uraganul Sandy la sfarsitul lui octombrie si care s-au prelungit in noiembrie", subliniaza banca centrala a SUA.

Reducerea cresterii a fost, de asemenea, "agravata" de catastrofa naturala si in sud, in regiunea Philadelphia, insa uraganul a avut efecte limitate la Boston si Richmond.

Cu toate acestea, chiar si in regiunile cele mai dinamice, ca Saint-Louis si Minneapolis, din centrul tarii, cresterea economica a fost descrisa cu putin peste "moderata".

Fed adauga ca "in anumite regiuni, persoanele chestionate si-au exprimat ingrijorarea privind bugetul federal, si in special zidul bugetar", masurile de austeritate pe care tara risca sa le suporte cu incepere din ianuarie in lipsa unui acord in Congres pentru evitarea lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA crestere economica, #uragan Sandy economie SUA, #Fed economie SUA , #USA