SUA aloca 9,7 miliarde de dolari pentru victimele urganului Sandy

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 12:28
1100 citiri
SUA aloca 9,7 miliarde de dolari pentru victimele urganului Sandy

Congresul american a aprobat vineri 9,7 miliarde de dolari ajutor initial pentru victimele uraganului Sandy, insa reprezentantii statelor New York si New Jersey au criticat intarzierile privind acordarea restului de ajutor federal in valoare de 60,4 miliarde dolari, relateaza sambata Reuters.

Camera Reprezentantilor a votat pentru mentinerea solventei Programului National de Asigurari in caz de Inundatii si posibilitatea acordarii de ajutoare pentru miile de proprietari de case care au suferit pagube importante din cauza inundatiilor in regiunile de coasta New York, New Jersey si Connecticut ca urmare a furtunii Sandy care a lovit SUA in luna octombrie.

Senatul a aprobat imediat masura prin vot direct, urmand ca presedintele Barack Obama sa promulge legea.

Presedintele Camerei Reprezentantilor John Boehner a atras critici in aceasta saptamana - inclusiv din partea reprezentantilor republicani de New York si New Jersey - atunci cand a anulat un vot al Camerei privind pachetul complet de ajutor in valoare de 60,4 miliarde de dolari adoptat de Senat.

Nemultumirile au continuat vineri, parlamentari din cele doua partide sustinand ca suma prevazuta de asigurari ii va ajuta foarte putin pe cei care continua sa sufere la peste doua luni dupa furtuna devastatoare de la 29 octombrie.

'A fost nevoie de numai 10 de zile dupa uraganul Katrina ca presedintele (George W.) Bush sa semneze un ajutor de 60 de miliarde dolari' pentru cei afectati de furtuna, a declarat reprezentantul democrat de New Jersey, Bill Pascrell, referindu-se la uraganul din 2005 care a devastat Gulf Coast.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor financiar victime Sany, #guvernul SUA ajutor financiar, #pagube uragan Sandy , #USA