Statul american confisca 9 banci falimentare

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 19:12
1842 citiri
Statul american confisca 9 banci falimentare

Autoritatile americane au confiscat noua banci aflate in faliment, cu active in valoare de 18,4 miliarde de dolari si depozite de 15,4 miliarde de dolari, cea mai ampla masura de acest tip efectuata intr-o singura zi, de la declansarea crizei financiare.

Numarul total al bancilor care au dat faliment in SUA in 2009 a ajuns la 115, cel mai ridicat nivel anual consemnat din 1992, iar analistii considera ca procesul va continua.

Printre bancile ale caror active au fost preluate de stat la sfarsitul acestei saptamani se afla si California National Bank din Los Angeles, al carei faliment a fost al patrulea ca marime, in acest an.

Cea mai mare institutie financiara care a dat faliment in actuala criza a fost Washington Mutual, care, la data declararii incapacitatii de plata, in septembrie 2008, avea active de 307 miliarde de dolari.

Cele noua banci, detinute de FBOP Corp, grup privat din Illinois, au fost preluate de U.S. Bancorp, specializata in cumpararea de active ale bancilor falimentare.

Activitatea acestor banci va continua sa se desfasoare normal, in perioada de interimat, ele urmand sa opereze ulterior sub brandul U.S. Bank, detinut de U.S. Bancorp, a declarat Roberta Valdez, purtator de cuvant al Federal Deposit Insurance Corp, care a ajutat la transferul activelor.

Printre bancile afectate se afla Cal National, cea mai are dintre cele noua, in functie de numarul de sucursale.

U.S. Bancorp opereaza o retea de peste 770 de sucursale in Illinois, Arizona si California.

#banci, #dolari, #faliment, #stat, #usa , #USA