Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spionii americani, antrenati prin jocuri video

Spionii americani, antrenati prin jocuri video


Spionii americani se vor antrena cu ajutorul unor jocuri video special concepute in acest scop, incepand din 2015.

Agentiile de formare a spionilor americani vor introduce o noua tactica de formare: jocurile video. Acestea reprezinta o investitie de 10 milioane de dolari si vor si gata in 2015, informeaza Wired.com.

Agentia pentru Proiecte Avansate de Cercetare in Informatii (IARPA) a investit 10,5 milioane de dolari in programul Sirius, prin care se vor realiza o serie de "jocuri serioase", cu scopul de a imbunatati obiectivitatea si judecata rationala a agentilor secreti atunci cand se confrunta cu situatii complexe, intr-un mediu cultural strain.

Astfel, obiectivul declarat al Sirisu este de a controla inconstienul spionilor americani, impiedicandu-i sa-si lase amprenta subiectiva in analizele lor.

Proiectul va fi gata pana in 2015, si vor fi realizate de designeri de jocuri video, psihologi si experti in analiza informatiilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1303 ori