Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele de gaze de sist din SUA acopera consumul tarii pe 110 ani

Rezervele de gaze de sist din SUA acopera consumul tarii pe 110 ani


Comitetul pentru rezerve potentiale de gaze din SUA (Potential Gas Committee, PGC) estimeaza rezervele de gaze de sist din SUA la circa 67,5 de trilioane metri cubi, aceasta fiind cea mai mare estimare facuta in ultimii 48 de ani de cand exista aceasta organizatie.

Cantitatea este aproape dubla fata de estimarile facute in urma cu zece ani si depasesc cu 25,6% estimarile anterioare facute de PGC in 2010, scrie Potentialgas.org.

Aceste rezerve ar fi de ajuns pentru 110 de ani, la ritmul actual de consum al SUA, estimeaza unii experti americani. In conformitate cu estimarile din 2010, rezervele de gaze de sist acopereau necesarul de gaze al SUA pe o perioada de 100 de ani.

Cresterea evaluarii curente se datoreaza in principal reevaluarii rezervelor de gaze de sist din bazinul Appalachian (estul SUA) in care se afla sisturile Utica si Marcellus si, de asemenea, majorarii productiei de acest gaz si a resurselor neconventionale in Muntii Stancosi (vest).

Gazele de sist reprezinta la ora actuala 30% din consumul total de gaze naturale in SUA, in timp ce in 2000 au reprezentat doar 1%. Cresterea productiei in ultimul an a contribuit la reducerea pretului gazului in SUA la un nivel record pentru ultimii 10 ani, potrivit acelorasi estimari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2597 ori