Rating-ul SUA, luat in vizor de Fitch

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 09:38
1312 citiri
Rating-ul SUA, luat in vizor de Fitch

Rating-ul de tara al SUA a fost din nou luat in vizor de catre agentia Fitch, care a subliniat faptul ca datoria mare a statului american nu este reprezentativa pentru un rating AAA, insa a mentionat ca nota SUA nu va fi schimbata mai devreme de 2013.

Luna trecuta, agentia de reglementare Fitch si-a schimbat perspectivele cu privire la rating-ul SUA de la stabil la negativ, pe motiv ca un comitet special al Congresului nu a reusit sa cada de acord asupra a 1.200 de miliarde de dolari pentru reducerea deficitului bugetar, relateaza Reuters.

"Datoria Federala va creste in absenta unor cheltuieli si reforme fiscale care sa abordeze probleme de securitate sociala care vor aparea odata cu imbatranirea populatiei", au precizat reprezentantii agentiei de rating.

Intr-o proiectie fiscala noua, Fitch a precizat ca vor fi necesare cel putin 3.500 de miliarde de dolari pentru a stabiliza datoria federala.

In momentul in care Fitch si-a redus perspectivele in privinta statului american a dat un ultimatum acestuia pana in 2013 pentru a veni cu un "plan credibil" de combatere a deficitului bugetar. In caz contrar risca o retrogradare de la statutul de AAA.

America a mai primit o retrogradare a rating-ului la AA- de la Standard & Poor's pe data de 5 august, pe fondul ingrijorarii fata de valoarea deficitului bugetar si a poverii datoriei care se afla in crestere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating sua fitch, #rating sua standard poors, #deficit bugetar sua, #retrogradare rating sua, #economie sua , #USA